Transspolni delavec v vrtcu obtožen spolne zlorabe otroka

Transspolni delavec v vrtcu obtožen spolne zlorabe otroka

Transidentificirani moški čaka na obtožbo in sicer zaradi spolne zlorabe otroka med delom v vrtcu. “Maria Childers”, 25, je bila zaposlena na akademiji Explore Learning Academy v Paducahu v Kentuckyju, ko naj bi se novembra lani zgodila zloraba. Policija se je vpletla februarja letos. Oddelek za storitve v skupnosti (DCBS) v Kentuckyju je namreč prejel anonimen namig nekoga, ki je delal znotraj akademije.

Po edinem lokalnem poročilu o dogodku naj bi Childers dojenčku med menjavanjem plenic dajal neprimerne pripombe in se ga tudi neprimerno dotikal.

Policist iz Paduce in osebje DCBS sta 8. februarja odšla na Explore Learning Academy. Pogovarjali so se s pričo, ki je potrdila podrobnosti anonimne prijave. Policija je zaslišala tudi direktorja akademije, za katerega se je zdelo, da je za Childersovo vedenje ob dojenčku vedel, a ga je le zaradi neprimernih komentarjev, ki juh je dajal dojenčku le opozarjal.

Childersa so aretirali isti dan, ko so preiskali poročilo. Childers je poskušal obtožbe med policijskim zaslišanjem najprej zanikati. Sprva je trdil, da dojenčku sploh ni zamenjal plenic, kasneje pa je dejanje priznal, saj mu je policist predložil dokaz v obliki besedila, ki ga je poslal direktorju vrtca in potrjuje, da je Childrs dojenčku zamenjal plenico. Childers je nato trdil, da neprimernih komentarjev ni dajal ali se spolno dotaknil otroka.

Childers je bil obtožen spolne zlorabe prve stopnje žrtve, mlajše od 12 let. Trenutno je nameščen v okrožnem zaporu McCracken, varščina je v višini 100.000 dolarjev. Glede na seznam zapornikov je bil njegov spol zabeležen kot moški. Na sodišču ga pričakujejo zaradi obtožbe 23. marca.

Domnevni spolni predator ima na družbenih omrežjih zelo omejeno zgodovino, na Facebooku je najti  le fotografije Childersa, oblečenega v modro kostumsko obleko, ki je po slogu podobna tisti, ki jo običajno povezujejo z glavnim likom klasične otroške pravljice Alica v čudežni deželi. Zdi se, da je Childers na posnetih fotografijah v učilnici, na enem od posnetkov pa je viden majhen otrok, ki prav tako nosi kostum.

Na Facebook profilu Childers trdi, da je študiral otroški razvoj na The University of Arizona Global Campus. To je spletna fakulteta, ki je bila v zadnjih letih deležna pomislekov glede akreditacije. Ločen Facebook profil, ki prav tako pripada Childersu, ima spol naveden kot ‘ženski’.

Vir in foto