Trener Pistonsov vso tekmo žalil Dončića, odgovoril mu je

ByAna Koren

1. februarja, 2023 ,
Foto: Zajem zaslona

Trener Pistonsov vso tekmo žalil Luko Dončića, odgovoril mu je na koncu

Luka Dončić je odigral še eno odlično tekmo, Dallas Mavericks  so nadoknadili -11 v tretji četrtini in minimalni zaostanek v četrti ter na koncu premagali Detroit Pistons s 111:105. 

Le nekaj dni po tem, ko je moral zaradi poškodbe gležnja že po treh minutah zapustiti tekmo proti Phoenix Suns, nato pa izpustiti še sobotno tekmo proti Utah Jazz, se je Dončić na parket vrnil s popolno igro. V vsega 36 odigranih minutah in ob metu iz igre 17/24, od tega 5/11 za tri točke, je slovenski superzvezdnik lige NBA in njen drugi strelec te sezone dosegel 53 točk, imel osem skokov in pet podaj.

Dončić energije ni tratil le za odlične košarkarske poteze, ampak tudi za prepir s klopjo Pistonsov. Kot je povedal po tekmi, ga je eden izmed pomočnikov trenerja Detroita ves čas tekme žalil. Dončić mu je odgovoril, na koncu pa je prišlo do konflikta. “Če hočejo provocirati, se jim bom oddolžil. Nikogar se ne bojim,” je po tekmi dejal Dončić.

Z rekordom dosegel Jordana in Jamesa

To je bila že četrta tekma v tej sezoni, na kateri je Dončić dosegel 50 ali več točk. Njegov rekord je tista iz konca decembra lani, ki jo je zaključil z neresnično predstavo 60 točk, 21 skokov in 10 podaj.

Prav tako ima Luka Dončić v karieri pet odigranih tekem z več kot 50 točkami. To je uspelo le Michaelu Jordanu in LeBronu Jamesu v prvih petih sezonah kariere v zadnjih 50 letih.

Foto: Zajem zaslona vir