Trenerka razkriva, kako ostati v formi brez vadbe

ByAna Koren

5. aprila, 2023

Trenerka razkriva, kako ostati v formi brez vadbe

Ljudje si želimo biti v dobri formi, a bodimo iskreni. Včasih so dnevi, ko se nam ne da potiti v telovadnici ali izvajati določene vaje doma. To nas v nekaterih primerih lahko odvrne od nadaljnje vadbe, a ni nujno, da je tako. Obstajajo načini, kako lahko ostanemo v formi. Trenerka in inštruktorica pilatesa Carissa Fernandez trdi, da obstaja več preprostih in učinkovitih načinov, kako ostati v dobri formi brez vadbe.

Pomen kakovostnega počitka

Trenerka priporoča, da je zelo pomembno, da si po napornem dnevu privoščite dovolj časa za počitek in okrevanje. Po podatkih Nacionalnega inštituta za zdravje (NIH) je dovolj kakovostnega spanca prav tako pomembno, za ohranjanje dobrega zdravja, kot naša vadba in prehrana.

Fernandezova pojasnjuje: “Telo potrebuje čas, da si opomore. Ustvarjanje dobre navade rednega odhajanja v posteljo in spanja vsaj sedem, v idealnem primeru osem, polnih ur, je pomemben dejavnik pri ohranjanju dobrega zdravja.”

Osvoboditev stresa

Številne raziskave so pokazale, da stres našemu telesu samo škoduje, sploh, če smo mu izpostavljeni dlje časa. Glede na WebMD kronični stres poveča lakoto, kar lahko povzroči povečanje telesne mase.

Trenerka Fernandez pravi: “Preveč stresa lahko negativno vpliva na vaše zdravje. Vadba dejavnosti za lajšanje stresa, lahko pomaga zmanjšati raven stresa v telesu. Do povečanja ravni dopamina in serotonina nam lahko pomaga meditacija, joga ali pilates.”

Vnos hrane bogate z beljakovinami

Tudi hrana je zelo pomembna, da ostanemo v dobri formi, tudi ko ne telovadimo. Trenerka zato predlaga uravnoteženo prehrano, ki vključuje predvsem živila, bogata z zdravimi beljakovinami.

Fernandezova dodaja: “Prehrana, bogata z beljakovinami, bo namreč ohranila visoko raven energije in vašemu telesu omogočila kurjenje kalorij skozi ves dan. To prispeva k ohranjanju idealne telesne teže, hkrati pa preprečuje povečanje telesne teže.”

Foto: Pexels Princesa.si