Trenutki iz otroštva, ki si jih bodo otroci zapomnili

ByAna Koren

24. aprila, 2023 ,

Trenutki iz otroštva, ki si jih bodo otroci zapomnili

Starše pogosto skrbi, ali svojim otrokom namenjajo dovolj ljubezni in pozornosti v času otroštva. Psihologi pojasnjujejo, da so tudi na videz najbolj preproste stvari, ki jih starši počnejo s svojimi otroki, prav spomini iz otroštva tisti, ki se jim najbolj vtisnejo v spomin.

Pravljice za lahko noč

Raziskave kažejo, da branje pravljice za lahko noč zbliža odnos med otrokom in staršem. Tisti poseben, prijeten čas ob koncu dneva, preden naš malček zaspi, je odličen način za povezovanje. Hkrati tudi nekaj, česar se otrok najpogosteje spominja iz svojega otroštva.

Poslušanje otroka

Pogosto znamo otroku reči, da trenutno nimamo časa ali da smo zasedeni z določenimi obveznostmi. Psihologi nam zagotavljajo, da če otroku posvetimo pozornost takrat, ko vemo, da bi morali, smo lahko prepričani, da tega ne bodo pozabili. Ko bodo pomislili na svoje otroštvo, se bodo spomnili, kako so jim starši vedno stali ob strani. Prav tako nas otroci včasih zmotijo, ker želijo pritegniti našo pozornost. Ne zato, ker vedno nekaj potrebujejo od nas ali nam imajo kaj posebnega povedati.

Razvajanje

Če se ozrete na svoje otroštvo in začutite ljubezen in srečo, obstaja velika verjetnost, da je bilo napolnjeno z ljubeznijo vaših staršev. Crkljanje in objemi namreč niso le simbol ljubezni, ampak tudi podpore in zaščite. Psihologi svetujejo, naj svoje otroke čim pogosteje crkljamo, saj se bodo tako počutili varne, ljubljene in cenjene. To je vzor, da bodo tudi sami nekoč postali ljubeči starši.

Družinske tradicije… več na Princesa.si