Trenutno najbolj vroč lepotni trend za ustnice

ByA.K.

7. decembra, 2022

Trenutno najbolj vroč lepotni trend za ustnice

Trenutno najbolj vroč lepotni trend za ustnice. Na ustnicah se lahko najlažje poigrate z barvami in testirate različne odtenke in teksture šmink ter poiščete tiste, ki vam najbolj ustrezajo in ugajajo.

Trendi barv šmink se neprestano spreminjajo, in če so bile še nekaj časa nazaj priljubljene mat šminke, potem kremne, je sedaj v trendu ‘glossy’ oziroma sijoč videz ustnic in dobro obrobljene ustnice, kjer ustnice vizualno malo povečamo.

Veliko dam vsakodnevno najraje posega po ‘nude’ odtenkih, saj se v njih najbolje počutijo in so všečne prav za vsak dan in vse dnevne obveznosti. Priljubljene so bile tudi mat šminke, te so res najbolj obstojne in zdržijo čisto do večera. Žal imajo eno zelo negativno lastnost, res izsušijo ustnice in preveč poudarijo suhe predele.

Zato dame vse pogosteje posegajo po navadnih šminkah, ki niso mat tekoče, vendar so kremne. Prva stvar, ki jo morate narediti, je, da poiščete dober svinčnik za obrobo ustnic (lip liner), ki bo lepo mazljiv, poleg tega pa lepe barve. Naslednji korak je izbira šminke, ki jo lažje kombinirate in spreminjate. Enkrat bolj na rožnato, drugič bolj na rjavo. 

Če želite ustnice rahlo povečati, moramo nujno uporabiti temnejši lip liner, saj s tem lažje prekrijemo našo naravno linijo ustnic. Čez linijo greste samo na vrhu ustnic, ob strani pa obvezno sledite naravni liniji in ne greste čez. Prav tako to velja za rdečo šminko. Slednje paše skoraj vsaki pripadnici ženskega spola, vendar jih je treba preizkusiti malo več, da najdete odtenek, ki vam najbolj ustreza. Seveda pa je odvisno od posameznice in od drznosti makeupa.

Vir: Zadovoljna.si Foto: Getty Images