Azijske delnice so danes rasle. Razlog rasti so lepi dobički ameriških podjetij in pričakovana ponovna oskrba ruskega plina v Evropi. Oboje je dvignilo razpoloženje in zmanjšalo strahove pred recesijo. Dolar je zdrsnil in obstal blizu dvotedenske najnižje vrednosti.

MSCI indeks je v zgodnjem azijskem trgovanju zrasel za 1,1 odstotka. Indeks je zrasel zaradi 1,5-odstotnega skoka Avstralskega indeksa in 1,1-odstotne rasti južnokorejskih delnic in 1,5-odstotnega skoka hongkonških delnic

Nikkei je zrasel za 2,1 odstotka.

Terminske pogodbe na S&P 500 so zrasle za 0,3 odstotka. Terminske pogodbe na Nasdaq so se okrepile za 0,4 odstotka.

Delnice

Ameriške delnice so torek zaključile z močno rastjo. Več podjetij je namreč poročalo o dobičkih, ki so presegli napovedi. Za vlagatelje je to veliko olajšanje, saj so še vedno zaskrbljeni zaradi višje inflacije in zvišanja obrestnih mer Federal Reserve, ki so škodovale poslovnim rezultatom podjetij.

Netflix Inc. je napovedal, da se bo v tem četrtletju vrnil k rasti strank, sej je bil upad naročnikov v drugem četrtletju manjši od pričakovanega. Netflix delnice so pridobile 8 odstotkov.  

Indeks S&P 500  je v torek pridobil 2,8 odstotka.  Nasdaq Composite je v torek dodal 3,1 odstotka.

Reuters sklicujoč se na svoje vire navaja, da se bo pretok ruskega plina po plinovodu Severni tok 1 znova začel v četrtek po zaključku načrtovanega vzdrževanja. Novica je zmanjšala zaskrbljenost vlagateljev glede dobave plina v Evropo. 

Dolar se je v sredo v primerjavi s svojimi glavnimi primerljivimi vrednostmi le malo spremenil in je padel blizu dvotedenskih najnižjih vrednosti.

Trgi od Fed, da bi zajezil inflacijo še vedno pričakujejo dvig obrestne mere za 75 bazičnih točk.

Pozorno opazovani del krivulje donosnosti v ZDA je v sredo ostal obrnjen, z dvoletnim donosom pri 3,2353 odstotka. Glede na prejšnje zaprtje, ko je bila pri 3,2310 odstotka je sprememba malenkostna.

Donosnost referenčnih 10-letnih zakladnih zapisov je znašala 3,0265 odstotka v primerjavi z zaključno vrednostjo 3,019 odstotka v torek.

Ameriška surova nafta je padla za 0,59 odstotka na 103,6 dolarja za sod. Nafta Brent je padla za 0,36 odstotka na 106,95 dolarja za sod.

Promptno zlato je ostalo pri 1.711 dolarja za unčo.

Stanje na trgih včeraj, tukaj.

Foto: The Financial Exspress

By A.K.

Komentar: