Tri glavne vrste črtal za oči, kako jih uporabljati

ByA.K.

26. decembra, 2022

Tri glavne vrste črtal za oči in kako jih uporabljati

Tri glavne vrste črtal za oči in kako jih uporabljati. Vsaka ljubiteljica lepote se verjetno strinja, da nobeno glamurozno ličenje oči ni popolno brez črtala za oči, ki ga definira. Verjetno imate v torbici z ličili trenutno nekaj različnih črtal za oči.

Morda imate zgolj eno zanesljivo tekoče črtalo, ki nanesete preden greste od doma. To je najboljše pri tej nesporni stalnici. Uporablja se lahko na na videz nešteto načinov in ima več različnih oblik.

Morda mislite, da veste vse, kar morate vedeti o črtalu za oči, vendar pomislite še enkrat. V nadaljevanju razčlenjujemo glavne vrste črtal za oči, ki jih lahko nosite, in delimo naše najljubše izbire vsakega. 

Kaj je tekoče črtalo za oči?

Liquid eyeliner je črtalo za oči, ki je na voljo v tekoči obliki in se posuši na vekah za super drzen, dolgotrajen učinek. Običajno je v obliki flomastra , ki je odlična izbira za začetnike s tekočimi črtali zaradi dodatnega nadzora, ki ga zagotavlja, ali pa je na voljo v majhni steklenički z izjemno finim vgrajenim čopičem za nanašanje.    

Kdaj uporabiti tekoče črtalo za oči

Posezite po tekočem črtalu za oči, če želite preizkusiti oster, grafični dizajn, kot je mačje oko ali krilo. Ker se nagiba k hitremu strjevanju in se ne razmaže, ko se posuši, je bolj primeren, ko želite čisto, jasno definirano vzdušje. Z drugimi besedami, to morda ni pravo črtalo za oči, če imate raje grungier estetiko. 

Kako nanesti tekoče črtalo za oči

Če želite nanesti tekoče črtalo za oči, začnite risati črto, kjer koli se vam zdi udobno, ne glede na to, ali je to sredina linije zgornjih trepalnic, notranji kot očesa ali kjer koli drugje. Nato zapolnite linijo z majhnimi potezami in poskušajte ostati čim bližje liniji trepalnic. Če zamočite v prvem poskusu, se ne obremenjujte. Preden se črtalo za oči posuši, imate nekaj časa, da ga očistite s finim čopičem za ličila ali vatirano palčko, namočeno v odstranjevalec ličil.  

Kaj je gel črtalo za oči?

Pogosto je predstavljen v obliki svinčnika za oči. Ima mehko, kremasto konsistenco, ki drsi po vaši koži enako gladko kot vaše najljubše tekoče črtalo. Obstajajo tudi lončki za črtalo za oči v gelu, v katere potopite s čopičem za črtalo za oči, da nanesete izdelek. 

Kdaj uporabiti gel črtalo za oči

Ena najboljših lastnosti gela za oči je njegova vsestranskost. Uporabite ga lahko za ustvarjanje dovršenega videza in čistih linij ali pa ga zabrišete s čopičem ali prstom za razmazan videz. Gel črtala za oči, ki so na voljo v obliki svinčnika, so odlična za začetnike ličenja. Z njim naredite manj nereda kot s tekočim črtalom, z njimi je enostavno delati in ponujajo veliko nadzora.  

Kako nanesti gel črtalo za oči

Kako nanesti gel črtalo za oči je odvisno od vrste, s katero delate. Gel črtalo za oči je dokaj preprosto. Samo povlecite s svinčnikom vzdolž linije trepalnic in nato zapolnite, kjer morate. Po potrebi lahko svoje linije očistite z odstranjevalcem ličil. 

Uporaba gel lončka zahteva več tehnike. Z majhnim, nagnjenim čopičem poberite črtalo za oči in se znebite morebitnega odvečnega izdelka tako, da čopič obrišete ob straneh lončka. Tako kot pri tekočem črtalu, začnite linijo kjerkoli se počutite udobno in povlecite čopič navzven proti zunanjemu kotičku očesa. Končajte tako, da izpolnite preostanek vrstice.

Profesionalni nasvet: za večjo stabilnost pritrdite brado na zapestje.      

Kaj je svinčnik za oči?

Svinčnik za oči je brezčasna klasika linije črtal za oči. To je možnost brez dodatkov, enostavna za uporabo z minimalno neredom. Sama ličila so običajno na osnovi voska, vendar so lahko črtala za oči v gelu tudi v obliki svinčnika. Eyeliner svinčniki so lahko tudi mehanski z uvlečnimi konicami. 

Kdaj uporabiti svinčnik za oči

Črtalo za oči v svinčniku je idealno za vsakodnevno nošenje namesto mačjih oči ali krilatih videzov. Pogosto ni tako obstojen kot gel ali tekoče formule, a svinčnike za črtalo za oči brez umazanije enostavno vrečete v torbo za popravke na poti. Nekatera črtala za oči v svinčniku se lepo podajo tudi zadimljenemu očesu, saj jih je mogoče mešati in niso tako intenzivno pigmentirana kot gel ali tekoče črtalo.  

Kako nanesti svinčnik za oči

Enostavno narišite linijo tako, da povlečete svinčnik čez veko čim bližje liniji trepalnic. Postopek ponovite tudi na spodnji liniji trepalnic, če vam je to všeč. Če preizkušate zadimljeno oko, črtalo po nanosu zabrišite s čopičem ali prstom. Nekateri svinčniki za oči imajo celo vgrajene madeže. 

Vir Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Bronzer ali Contour: kateri je pravi za vas?

Bronzer ali Contour: kateri je pravi za vas? Ker je na voljo toliko različnih izdelkov za ličenje, je težko vedeti kateri so pravi za vas ali celo, kako razlikovati med nekaterimi od njih. Zlasti med izdelki za polt lahko hitro postane zmeda. Med podlago, bronzerjem, korektorjem, oblikovanjem in poudarjanjem obstaja ogromno različnih načinov za izboljšanje kože z ličili. Da bi vam pomagali bomo razložil razliko med bronzerjem in konturo, dvema osnovnima barvama polti… več tukaj.