Tri skodelice kave na dan lahko znižajo krvni tlak

ByAna Koren

27. februarja, 2023

Tri skodelice kave na dan lahko znižajo krvni tlak

Glede na novo znanstveno študijo, ki je bila objavljena v reviji Nutrients, je pitje treh ali več skodelic kave na dan, povezano z nizkim krvnim tlakom.

Raziskava skupine znanstvenikov iz univerzitetne bolnišnice S. Orsola-Malpighi v Bologni razkriva, da imajo redni pivci kave v primerjavi s tistimi, ki kave sploh ne pijejo znatno nižji krvni tlak v periferni in centralni aorti.

“V naši študiji, ki temelji na podatkih velike skupine subjektov, smo ugotovili, da so imeli ljudje, ki so popili tri ali več skodelic kave na dan, nižji krvni tlak v primerjavi z ljudmi, ki niso pili kave,” je povedal eden od avtorjev študije, Arrigo Cicero, profesor na Univerzi Alma Mater v Bologni.

Čeprav koristi vključujejo manjše tveganje za srčno-žilne bolezni in sladkorno bolezen, učinek kave na krvni tlak še vedno ni jasen… več na Princesa.si

Ne spreglejte…

Zdrave energijske pijače, ki prebudijo bolje kot kava

Poleg tega, da vas bodo zdrave energijske pijače dolgoročno napolnile z energijo, bodo vaše telo oskrbele tudi z zdravimi hranili.

Ste tako kot večina navajeni dan začeti s kavo, da se zbudite in pripravite na nove delovne izzive? Čeprav nas ta kofeinska pijača hitro “dvigne”, nas lahko hitro tudi “spodnese”. Če pretiravate pa lahko povzroči razbijanje srca, draženje črevesja, živčnost in razdražljivost ter vodi v nespečnost.

Zakaj ne bi novega dneva začeli z zdravo energijsko pijačo?

Si predstavljate pijačo, ki vas bo bolje prebudila kot kava in, ki bo odlično vplivala na vaše splošno zdravje, ne le na vašo energijo in budnost?.. več tukaj.

Foto: Pexels