Trije nasveti kako vzgojiti uspešnega otroka

ByAna Koren

3. marca, 2023 , ,

Pedagoginja podala tri nasvete za vzgojo uspešnega otroka

Margot Machol Bisnow je cenjena in svetovno priznana vzgojiteljica staršev pri vzgoji otroka ter avtorica uspešnice Vzgoja podjetnika. Med pisanjem omenjene knjige o najučinkovitejših vzgojnih metodah se je pogovarjala s 70 starši, ki jim je uspelo vzgojiti uspešne odrasle. Spraševala jih je, o tem, kakšno vlogo imajo sami, pri uspehu svojih otrok.

Kot poroča ameriška TV hiša CNBC, so v njeni raziskavi sodelovale različne skupine staršev. Edina skupna povezava je bilo spoštljivo starševstvo. Glede na zbrane odgovore in podatke je vzgojiteljica ugotovila, da so vsi starši upoštevali ta tri pravila:

  • trdna struktura (od otroka se pričakuje odgovorna izbira in reševanje nalog)
  • stalna podpora ne glede na vse (otroci so imeli pravico do mnenja, spoštovana je bila njihova zasebnost)
  • toplo in prijetno družinsko okolje (varno okolje, kakovostno preživljanje časa z družino).

Vsaka od teh stvari, pojasnjuje Bisnow, otroka pripelje do nekaj samozavesti. Prav tako tudi spretnosti, ki so jim pomagale postati uspešni pozneje v življenju. Pojasnjuje, da… več na Princesa.si

Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Vzgoja uspešnih otrok

Avtorica knjige Vzgoja podjetnika, Margot Machol Bisnow, se je pred izdajo knjige pogovarjala s 70 starši, ki so vzgojili zelo uspešne ljudi. Ko jih je vprašala, katere veščine so že v zgodnjem otroštvu naučili svoje otroke, so se vsi strinjali predvsem glede ene: radovednosti. Radovednost je več kot le želja, da bi nekaj izvedeli. Omogoča globlje in bolj kritično razmišljanje, breh prehitrega presojanja.

Kako naučiti otroke več radovednosti?

1. Spodbujajnje k popravljanju stvari

Robert Stephens je pri 24 letih ustanovil podjetje Geek Squad. Podjetje se je ukvarjalo s popravili tehnologije. Pozneje ga je prodal za 3 milijone dolarjev… več tukaj.