Trije preprosti načini za izgubo maščobe na trebuhu

ByAna Koren

23. aprila, 2023

Trije preprosti načini za izgubo maščobe na trebuhu

Maščoba na trebuhu je odraz življenjskega sloga. Verjamemo, da ima vsaka ženska eno točko na telesu, ki je zanjo kritična in si jo bi želela popraviti. Običajno je za mnoge ženske maščoba na trebuhu nezaželena. Prav za ta del telesa potrebujemo več časa, da dosežemo želeni cilj. Vendar strokovnjaki svetujejo, kako to spremeniti in pravijo, da je to mogoče, če se držite določenih smernic.

Mike Bohl, osebni in prehranski trener, je delil nekaj odličnih nasvetov o tem, kako izgubiti trebušno maščobo in ohraniti vitek trebuh. S staranjem se mišična masa zmanjšuje, maščoba pa se povečuje. Klinika Mayo pojasnjuje, da je trebušna maščoba, ki jo povzročajo nižje ravni estrogena, še posebej pogosta. Rezultat tega? Ženske običajno pridobijo dodatno težo okoli pasu.

V svojo rutino vključite kardio vadbo in vadbo za moč

Ko gre za izgubo teže in njeno ohranjanje, je trdna fitnes rutina ključnega pomena. Po raziskavi Duke University Medical Center je izvajanje aerobnih vaj najproduktivnejša metoda za topljenje trebušne maščobe. Trebušna maščoba predstavlja veliko tveganje za zdravje.

Pomembna postavka in komponenta v procesu hujšanja, predvsem trebuha, je tudi redna vadba za moč. Zato jo vsekakor čim bolj vključite v svoj vsakdan in resnično bodo pomagale pri učvrstitvi določenih delov telesa.

Jejte hrano z visoko vsebnostjo beljakovin in uživajte zdrave ogljikove hidrate in maščobe

Dodajanje pustih beljakovin vašim obrokom je odličen način, da ohranite občutek sitosti, ne da bi zaužili veliko dodatnih kalorij. Dr. Bohl poudarja, da so puste beljakovine – kot so piščančje, ribje in rastlinske beljakovine – odličen vir prehrane in se dobro ujemajo z vašim treningom moči… več na Princesa.si

Foto: Pexels