Trondheim: Nika Prevc slavi sedmo zmago, Križnar tik pod stopničkami

Nika Prevc [Foto: Zajem zaslona]

Trondheim: Nika Prevc slavi sedmo zmago, Križnar tik pod stopničkami

Nika Prevc je na sredini tekmi za svetovni pokal v smučarskih skokih v Trondheimu, Norveška, osvojila svojo sedmo zmago v karieri, medtem ko je Nika Križnar zasedla četrto mesto. Tekmo je zaznamoval napet finale, kjer je Prevc kljub pritisku uspela zbrati največ točk. Prvo serijo je sicer vodila domačinka Eirin Maria Kvandal, ki je skočila 127,5 metra, a je bila Prevc z metrom manj dolgim skokom tesno za njo. V dramatičnem zaključku druge serije je Prevc z 128 metri in skupno 260,2 točke edina presegla mejo 260 točk. Kvandal, ki je nastopila z nižjega zaletnega mesta in skočila 129,5 metra, je za Prevc zaostala za 1,6 točke in tako osvojila drugo mesto, medtem ko je tretje mesto pripadlo Avstrijki Evi Pinkelnig.

Nika Križnar je bila blizu stopničk, saj je za Pinkelnig zaostala le za desetinko točke. Med slovenskimi skakalkami so se na tekmi izkazale tudi Katra Komar, ki je tekmo zaključila na 15. mestu, Ema Klinec na 20. mestu, medtem ko se Taja Bodlaj s skokom dolgim 106 metrov ni uspela uvrstiti v finale.

To zmago je Prevc dodala k svojim dosedanjim dosežkom, s čimer je število svojih stopničk v karieri povečala na 12. Tokratna zmaga je bila tudi jubilejna 20. zmaga za slovensko žensko reprezentanco v skokih. V skupnem seštevku svetovnega pokala je Prevc povečala svojo prednost pred najbližjo zasledovalko, Evo Pinkelnig, na 194 točk.

Sezona se nadaljuje z norveško turnejo, ki bo ta konec tedna gostila poleti v Vikersundu, pred velikim zaključkom sezone v Planici, kjer so na sporedu še tri tekme.

[Vir: MMC RTV SLO]; Portal24; Foto: Zajem zaslona