Trump uspešno odložil plačilo 175 milijonov dolarjev varščine

ByA.K.

25. marca, 2024 , , ,
Donald TrumpDonald Trump [Foto: Wikipedia/Gage Skidmore]

Trump uspešno odložil plačilo 175 milijonov dolarjev varščine”

Donald Trump je v zadnjem trenutku uspel odložiti takojšnje izvrševanje sodne odločbe, ki se nanaša na obtožbe o pretiravanju vrednosti svojega premoženja, ocenjenega na 454 milijonov dolarjev. Po odločitvi prizivnega sodišča ima sedaj 10 dni časa, da položi varščino v višini 175 milijonov dolarjev, s čimer se bi izognil rubežu premoženja v New Yorku. Trump je preko družbenih omrežij sporočil, da bo spoštoval odločitev sodišča in varščino plačal. Prizivno sodišče je odločitev sprejelo po tem, ko je bilo Trumpu dokazano, da je precenil vrednost svojih nepremičnin in neto premoženje, vključno z razkošnim posestvom Mar-a-Lago na Floridi ter številnimi poslovnimi stavbami in igrišči za golf, da bi zavedel vlagatelje in posojilodajalce.

Trump se sooča s finančnimi težavami zaradi naraščajočih pravnih stroškov in je predhodno napovedal možnost prodaje nepremičnin po izrednih cenah, da bi zbral sredstva za kritje zahtevane varščine. S tem bi preprečil zaseg stavbe Trump Tower, kar je tudi eden od možnih scenarijev, ki jih je izpostavil newyorški državni tožilec Letitia James. Da bi podprl svoje finančne potrebe, je Trumpova kampanja prosila za donacije od “milijona pro-Trumpovih domoljubov”, Trump pa je zatrdil, da ima na razpolago 500 milijonov dolarjev gotovine, ki jih namerava porabiti za predsedniško kampanjo.

Trump je obtožbe označil kot politično maščevanje s strani demokrata Jamesa, ki je leta 2022 vložil tožbo proti njemu. Newyorško sodišče je v okviru civilne tožbe Trumpa spoznalo za odgovornega zaradi pretiravanja vrednosti svojega premoženja za namen pridobivanja bolj ugodnih pogojev posojil in zavarovanj. Kljub temu Trump vztraja pri svoji nedolžnosti glede vseh obtožb. Sedaj mora najti način za uravnoteženje financiranja svoje kampanje in kritje pravnih stroškov, ki se bodo verjetno še povečali, saj se sooča s štirimi kazenskimi sojenji.

[Vir: Hina]; Portal24; Foto: Wikimedia/Gage Skidmore