Trumpova sinova na sodišču: 4 ključne ugotovitve

ByAna Koren

4. novembra, 2023 , ,
Donald Trump [Foto: Wikimedia/Gage Skidmore]

Trumpova sinova na sodišču: 4 ključne ugotovitve

Dva od sinov nekdanjega predsednika Združenih držav Amerike, Donalda Trumpa, sta ta teden stopila na sodišče in zanikala svojo vpletenost v goljufije, povezane s Trumpovo organizacijo. Sojenje, ki poteka v New Yorku, je prineslo številne zanimive ugotovitve, vključno z različnimi slogi obeh sinov ter preložitvijo krivde na računovodje. Tu je nekaj ključnih točk iz njihovega pričevanja:

Dva brata, dva različna stila

Eric in Donald Trump mlajši sta se na sodišče prikazala v podobnih oblekah, a njuni slogi pričevanja sta bila zelo različna. Eric je bil sproščen in je pogosto šalil s sodnikom, medtem ko je Donald mlajši deloval napeto in se izogibal odgovarjanju na vprašanja, ki bi ga povezala s finančnimi izkazi.

Prelaganje krivde

Oba brata sta se izogibala odgovornosti za težave z računovodskimi izkazi, trdila pa sta, da sta se zanašala na strokovnjake. Ta strategija se je zdela manj učinkovita za Erica Trumpa, saj so tožilci razkrili e-poštna sporočila, ki so nakazovala, da je sodeloval pri pripravi finančnih informacij.

Spori s sodnikom

Med sojenjem so se pojavili sporni trenutki, ko so se odvetniki družine Trump prepirali s sodnikom Engoronom. V četrtek je prišlo do konflikta, ko je odvetnik obtožil sodnika pristranskosti. Prepiri so se nadaljevali tudi v petek, pri čemer so tožilci trdili, da so pritožbe Trumpove ekipe taktika odvračanja pozornosti.

Trumpova prisotnost

Čeprav se Donald Trump ni osebno udeležil sojenja, je bila njegova prisotnost čutiti prek družbenih medijev. V objavah je branil svoje otroke in kritiziral sodnika. Kljub temu naj bi se Donald Trump vrnil v New York kot priča. Njegova hčerka Ivanka naj bi se na sodišču pojavila prihodnji teden.

Newyorški sodnik Arthur Engoron je že razsodil, da so brata Eric in Donald mlajši, njun oče in drugi vodstveni delavci Trumpove organizacije napihnili premoženje podjetja, da bi zagotovili ugodna posojila. Tožilka Letitia James pa zahteva 250 milijonov dolarjev kazni in stroge omejitve družinskega podjetja. Večmesečno sojenje bo določilo, kakšne kazni bodo doletele obtožene.

vir

Foto: Wikimedia/Gage Skidmore

Portal24