Twintastično! Gucci v Milanu obleče 68 enojajčnih dvojčkov v enaka oblačila

ByAnja Kadič

26. septembra, 2022
Twintastično! Gucci v Milanu obleče 68 enojajčnih dvojčkov v enaka oblačila

Dve bleščeči obleki iz lureksa z izrezi v obliki morskega psa, dve krojeni svileni obleki z izvezenimi češnjevimi cvetovi, dve obleki v črtastem vzorcu in ženstvene torbice.

To je bil trenutek prave vizualne drame.

Občinstvo, ki je bilo razdeljeno v dve ločeni sobi, do zadnjih trenutkov ni vedelo, da gleda dvojčke. Ko se je dvignila pregrada, ki je ločevala sobi in se je vsak model združil z bratom ali sestro so ugotovili, da sta sorodnika ves čas predstave hodila skupaj.

“Ob pogledu na enojajčna dvojčka se lahko počutimo kot ob pogledu na naravno čudo sveta. Dvojčki so tako znani, a tako močni,” je po predstavitvi dejal kreativni direktor Alessandro Michele.

Dvojčka nas po njegovih besedah spominjata na vezivno tkivo v družini in družbi.

“Modo uporabljam kot gledališki oder. Sam vem, da imam še eno plat sebe. Spoznam jo, ko grem k svojemu terapevtu. Vsak od nas ima svojo drugo plat. Včasih jo lahko celo srečamo in z ojo potujemo po življenju,” je dejal Michele. Pred predstavo so gostom namesto vabil poslali Rorschachov test, ki so ga morali izpolniti. “Ta predstava govori o tem, kaj najdeš, ko se poglobiš vase, zato sem ljudi želel na to pripraviti,” je dodal oblikovalec.

Na modni pisti so iz elegantnih usnjenih torbic pokukali igračasti Gremlini. ”Gremlini so majhne živali, ki so lahko poredni. So kot strah pred lastnim zlim jazom.” Michelejeva neomejena ekscentričnost se morda zdi nepričakovana za največjo italijansko luksuzno znamko. Vendar prinaša sadove, saj je lani prodaja znašala več kot 10 milijard dolarjev.

Michele je oddajo posvetil ženskama, ki ju imenuje mami dvojčici. Odraščal je z mamo Eraldo in njeno dvojčico, teto Giuliano. Ženskama, ki sta si bili tako blizu, da se je zdelo, da sta se magično pomnožili.

Vir sli: The Guardian