Twitter dodatno zmanjšal število zaposlenih v varnostnih ekipah

ByAna Koren

8. januarja, 2023 ,

Twitter dodatno zmanjšal število varnostnih ekip

Twitter je dodatno zmanjšal število svojih varnostnih ekip, ki se ukvarjajo z moderiranjem globalnih vsebin, in oddelka, ki se ukvarja s sovražnim govorom in nadlegovanjem, poroča Bloomberg. V pisarnah podjetja v Dublinu in Singapurju je bilo odpuščenih vsaj dvanajst ljudi, poroča Bloomberg, ki se sklicuje na vire, seznanjene z dogajanjem.

Med tistimi, ki so bili odpuščeni iz socialne platforme, sta Nur Azhar Bin Ayob. Oba sta bila zaposlena razmeroma nedavno. Ogovorna sta za azijsko-pacifiško regijo. Odpuščena je bila tudi Analuisa Dominguez, Twitterjeva višja direktorica politike prihodkov. Odpuščeni so bili še delavci, ki se ukvarjajo z dezinformacijami, globalnimi trditvami in državnimi mediji.

Twitter množično odpušča zaposlene

Twitterjeva podpredsednica za zaupanje in varnost Ella Irwing je za Reuters potrdila, da je Twitter naredil nekaj rezov, vendar podrobnosti ni razkrila.

“V skupinah za varnost in zaupanje imamo več tisoč zaposlenih. Delajo na moderiranju vsebin. V ekipah, ki to počnejo vsakodnevno, ni bilo nobenih zmanjšanj” je dejala Irwing. Dodala je, da bilo nekaj zmanjšanj na področju, ki ni dovolj veliko za nadaljnji razvoj ali kjer se je bilo smiselno konsolidirati.

Twitter je v začetku novembra v okviru Muskovih ukrepov za zmanjšanje stroškov odpustil približno 3700 zaposlenih. Kasneje jih je več sto dalo odpoved. Podjetje je prejšnji mesec prizadela tudi tožba, v kateri naj bi Twitter med zmanjševanjem nesorazmerno ciljal na zaposlene.

Ne spreglejte…

Hekerji objavili e-naslove 200 milijonov uporabnikov Twitterja

Hekerji so ukradli e-naslove več kot 200 miiljonov uporabnikov Twitterja in jih objavili na spletnem hekerskem forumu.

“Poteza bo, žal, povzročila veliko vdorov, ciljnega lažnega predstavljanja (fišinga) in zlonamernega objavljanja pravih identitet spletnih uporabnikov,” je na Linkedinu zapisal Alon Gal, soustanovitelj izraelske družbe za kibernetsko varnost Hudson Rock, ki pravi, da je to eno največjih uhajanj podatkov, kar jih je kdaj videl… več tukaj.

Foto: Pexels