Twitter je za boj proti Musku, ker je odstopil od nakupa Twitterja najel ameriško odvetniško pisarno Wachtell, Lipton, Rosen & Katz LLP. Družba se zdaj se pripravlja na tožbo, da bi Muska prisilili, da dokonča 44 milijard dolarjev vreden prevzem podjetja.

Musk, glavni izvršni direktor Tesle, je od pogodbe odstopil v petek prekinil. Twitter mu namreč ni posredoval informacij o lažnih računih na platformi. Predsednik Twitterja Bret Taylor je zato obljubil pravni boj. Twitter namerava v Delawareju še ta teden vložiti tožbo.

Wachtell, Lipton Rosen & Katz je bil eden od pravnih svetovalcev, ko je Musk leta 2018 načrtoval, da bi Tesla postal zasebnik. Musk je takrat tvitnil, da je financiranje za 72 milijard dolarjev vreden posel o zasebnem prevzemu Tesle zagotovljeno, s ponudbo potem ni nadaljeval.

Musk in Tesla sta takrat plačala vsak po 20 milijonov dolarjev civilne kazni. Musk pa je odstopil s položaja predsednika Tesle. S slednjim je ovrgel trditve ameriške komisije za vrednostne papirje in borzo, da je ogoljufal vlagatelje.

Pravna prednost Twitterja

Twitter Inc ima proti Elonu Musku, ki odstopa od njegovega 44 milijard dolarjev vrednega posla za prevzem ameriškega podjetja družbenih medijev močno pravno podlago. Namesto dolgotrajnega sodnega boja pa bi se lahko Musk odločil za ponovna pogajanja ali poravnavo, pravijo pravni strokovnjaki… več tukaj.

Musk grozi, da bo zaradi kršitev razdrl pogodbo s Twitterjem

Musk je Twiter v začetku prešjnjega meseca Twitter opozoril, da bi lahko odstopil od 44 milijard dolarjev vrednega dogovora o nakupu družbe, če mu ne bo zagotovil podatkov o neželeni pošti in lažnih računih, ki jih je zahteval… več tukaj.

Foto: The Times