Twitter Inc je za presenetljiv padec četrtletnih prihodkov in neto izgubo okrivil svojo sodno bitko z Elonom Muskom. Nekaj krivde naj bi nosil tudi oslabljen trg digitalnega oglaševanja.

Twitter je zoper Muska vložil tožbo, ker je odstopil od nakupa podjetja, o tem smo pisali tukaj.

Po podatkih Refinitiv IBES so se prihodki od oglaševanja povečali le za 2 odstotka, na 1,08 milijarde dolarjev. Skupni prihodki drugega četrtletja, ki vključujejo tudi prihodke od naročnin, so znašali 1,18 milijarde dolarjev. Leto prej je bil ta znesek v višini 1,19 milijarde. Analitiki so pričakovali 1,32 milijarde dolarjev.

Delnice Twitterja so bile včeraj pri 38,90 dolarja. Vrednost delnic podjetja je odvisna od morebitnih izidov sojenja. Twitter je sporočil, da njegova čista izguba znaša 270 milijonov dolarjev. To je 35 centov na delnico. Leto prej je bil njihov dobiček 65,6 milijona dolarjev oziroma 8 centov na delnico.

Dnevno aktivni uporabniki, ki jih je mogoče monetizirati, se je povečala za 16 odstotkov na 237,8 milijona.

Twitter pravi, da računi botov in neželene e-pošte v tem četrtletju predstavljajo manj kot 5 odstotkov uporabnikov. Številko ponavljajo od leta 2013.

Musk je kot razlog za odstop od dogovora navedel ravno delež računov botov in neželene pošte. Musk je Twitter obtožil, da prikriva informacije o resničnem številu takšnih računov v storitvi.

Stroški in izdatki podjetja so poskočili za 31 odstotkov. Stroški, povezani z Muskovim poslom, v tem četrtletju so znašali 33 milijonov dolarjev. Stroški, povezani z odpravninami, znašajo 19 milijonov dolarjev.

Ne spreglejte:

Goloprsi Elon Musk počitnikuje na Mikonosu

Elona Muska so paparaci zasačili na  na krovu luksuzne jahte v Grčiji. Ob fotografijah je portal Page Six hudomušno zapisal, da upajo, da je nanesel kremo za sončenje z visokim zaščitnim faktorjem… več tukaj.

Foto: Zajem zaslona

By A.K.

Komentar: