Twitter Inc je včeraj žogico obtoževanja vrnil Elonu Musku in ga obtožil, da je zavestno kršil dogovor o nakupu družbenih medijev. Obtožba je prišla nekaj dni po tem, ko se je Musk umaknil od 44 milijard dolarjev vrednega posla.

V pismu, ki ga je Twitter poslal Musku piše, da Twitter ni kršil svojih obveznosti iz pogodbe o združitvi, kot je v petek navedel Musk, ki želi prekiniti posel. 

Twitterjeve delnice so padle za 11,3 odstotka na 32,65 doalarja. Kar je dejansko 40 odstotni popust na Muskovo ponudbo v višini 54,20 dolarjev na delnico in največji dnevni padec v več kot 14 mesecih. 

Delnice Tesle so se znižale za skoraj 7 odstotkov.

Twitter

Twitter je za boj proti Musku, ker je odstopil od nakupa Twitterja najel ameriško odvetniško pisarno Wachtell, Lipton, Rosen & Katz LLP. Družba se zdaj se pripravlja na tožbo, da bi Muska prisilili, da dokonča 44 milijard dolarjev vreden prevzem podjetja.

Musk, glavni izvršni direktor Tesle, je od pogodbe odstopil v petek prekinil. Twitter mu namreč ni posredoval informacij o lažnih računih na platformi. Predsednik Twitterja Bret Taylor je zato obljubil pravni boj. Twitter namerava v Delawareju še ta teden vložiti tožbo… več tukaj.

Pravna prednost Twitterja

Twitter Inc ima proti Elonu Musku, ki odstopa od njegovega 44 milijard dolarjev vrednega posla za prevzem ameriškega podjetja družbenih medijev močno pravno podlago. Namesto dolgotrajnega sodnega boja pa bi se lahko Musk odločil za ponovna pogajanja ali poravnavo, pravijo pravni strokovnjaki… več tukaj.

Musk grozi, da bo zaradi kršitev razdrl pogodbo s Twitterjem

Musk je Twiter v začetku prešjnjega meseca Twitter opozoril, da bi lahko odstopil od 44 milijard dolarjev vrednega dogovora o nakupu družbe, če mu ne bo zagotovil podatkov o neželeni pošti in lažnih računih, ki jih je zahteval… več tukaj.

Foto: Reuters

By A.K.

Komentar: