Twitterjev zahtevek za sojenje po hitrem postopku potrjen, od Elona Muska se pričakuje, da do konca izpelje 44 milijard dolarjev vreden prevzem

Sodba je za Muska nedvomno pravni udarec, saj si je prizadeval za sojenje, ki bi omogočilo obsežno preiskavo njegovih trditev, da je Twitterjevo število lažnih ali neželenih računov veliko večje, kot se želi prikazati.

Dejatvo, da je število uporabnikov Twitterja napihnjeno, je po mnenju Muskove ekipe razlog, da lahko odstopijo od dogovora. Twitter, ki je zahteval sojenje septembra, pravi, da je težava sicer moteča, da pa mora Musk posel izvesti do konca. Twitter trdi, da bi lahko preložitev sojenja v naslednje leto ogrozila financiranje posla.

Sodnica Kathaleen McCormick iz sodišča v Delawareu je v torek dejala, da si podjetje zasluži hitro odločitev o svojih zahtevkih.

McCormick je stranki pozvala, naj pripravita urnik za sojenje, ki bo po njenih besedah ​​trajalo pet dni.

Delnice Twitterja so se v torek popoldne podražile za 3,4 odstotke na 39,71 dolarja.

Muskov odvetnik se na prošnjo za komentar ni odzval.

Tiskovni predstavnik Twitterja pa je dejal: “Veseli nas, da se je sodišče strinjalo s pospešitvijo tega sojenja.”

Twitter žogico vrača Musku

Twitter Inc. je žogico obtoževanja vrnil Elonu Musku in ga obtožil, da je zavestno kršil dogovor o nakupu družbenega medija. Obtožba je prišla nekaj dni po tem, ko se je Musk umaknil od 44 milijard dolarjev vrednega posla.

V pismu, ki ga je Twitter poslal Musku piše, da Twitter ni kršil svojih obveznosti iz pogodbe o združitvi, kot je v petek navedel Musk, ki želi prekiniti posel… več tukaj.

Foto: The Times

By A.K.

Komentar: