Učinkovit in preprost način čiščenja mikrovalovne pečice

Vedeti, kako očistiti mikrovalovno pečico, je nujno zlo. Če to naredite dobro, se lahko izognete vonjavam in ostankom hrane, ki bi lahko onesnažili hrano, ki jo pogrevate. Poleg tega čista mikrovalovna pečica deluje bolje in je varnejša. Čiščenje mikrovalovne pečice je enostavno opravilo, ki ga lahko opravite z nekaj preprostimi koraki. Tukaj je navodilo za čiščenje mikrovalovne pečice:

Kako pogosto čistiti mikrovalovno pečico?

Poskusite očistiti svojo mikrovalovno pečico enkrat na mesec in obrišite zunanjost vsakič, ko čistite kuhinjske pulte. Če opazite, da se nabirajo madeži ali neprijetni vonji, povečajte pogostost čiščenja.

Potrebni materiali:

 • Steklenička s pršilom
 • Posoda za uporabo v mikrovalovni pečici
 • Destiliran beli kis (ali limonin sok)
 • Eterično olje (neobvezno)
 • Zobotrebec ali majhna lesena žlica
 • Držala za lončke ali rokavice za pečico
 • Krpa iz mikrovlaken ali neabrazivna krtača za čiščenje
 • Detergent za pomivanje posode
 • Gobica
 • Pomivalna krpa, ki ne pušča vlaken
 • Univerzalno čistilo za kuhinjo

Navodila za čiščenje mikrovalovne pečice:

Poškropite madeže in razlitja: Uporabite stekleničko s pršilom, napolnjeno z enakimi deli belega kisa (ali limoninega soka) in vode, da poškropite trdovratne madeže in razlitja v notranjosti mikrovalovne pečice.

Ustvarite čistilno mešanico s kisom: Posodo za uporabo v mikrovalovni pečici napolnite z dvema skodelicama vode in dvema žlicama kisa. Če želite, dodajte nekaj kapljic eteričnega olja za prijeten vonj. Dodajte majhen leseni zobotrebec ali žlico, da preprečite pregrevanje vode.

Mešanico segrejte v mikrovalovni pečici: Postavite posodo z mešanico v mikrovalovno pečico, zaprite vrata in segrevajte tri minute pri visoki temperaturi. Nato vse skupaj pustite stati še 15 minut, ne da bi odprli vrata. S tem se ustvari para, ki pomaga razgraditi madeže.

Odstranite posodo in vrtljivo ploščo: Z rokavicami za pečico ali držali za lončke, previdno odstranite posodo iz mikrovalovne pečice. Odstranite tudi vrtljivo ploščo in jo očistite v umivalniku.

Obrišite notranjost: Navlažite krpo iz mikrovlaken z mešanico kisa in obrišite notranjost mikrovalovne pečice. Trdovratne lise lahko odstranite s čistilno krtačo za čiščenje.

Operite vrtljivo ploščo: Vrtljivo ploščo operite v kuhinjskem pomivalnem koritu z milom za pomivanje posode in toplo vodo. Posušite jo s čisto kuhinjsko brisačo in jo postavite nazaj v mikrovalovno pečico.

Očistite zunanjost: Uporabite univerzalno čistilo za kuhinjo in čisto krpo, da obrišete zunanjost mikrovalovne pečice, vključno s stranicami, vrhom in dnom. Pazite, da ne pršite čistila neposredno na nadzorno ploščo.

To so osnovna navodila za čiščenje mikrovalovne pečice. Pomembno je, da čistočo mikrovalovne pečice, da ostane higienična in varna za uporabo redno vzdržujejo.

vir Foto: Pexels Portal24