Ukrajina poroča o dodatnih 24 mrtvih otrocih v Mariupolu. Urad ukrajinskega generalnega tožilstva je danes sporočil, da je izvedel za smrt dodatnih 24 otrok v Mariupolu. Pristaniško mesto na jugovzhodu je bilo, preden so ga ruske sile sredi maja zavzele, več tednov oblegano.

“Med raziskovanjem kaznivih dejanj je postalo znano, da je v Mariupolu v regiji Doneck zaradi neselektivnega granatiranja s strani ruske vojske umrlo še 24 otrok. Te številke niso dokončne, saj dela za dokončno vzpostavitev številk na krajih aktivnih sovražnosti, na začasno okupiranih in osvobojenih ozemljih, še potekajo,” je na Telegramu zapisal urad.

Reuters poročila ni mogel neodvisno preveriti.

V Ukrajini je bilo od začetka ruske invazije ubitih ali ranjenih skoraj 800 otrok. Po izjavi urada generalnega tožilstva Ukrajine je zaradi vojaških dejavnosti umrlo najmanj 287 otrok, najmanj 492 jih je bilo ranjenih. V izjavi so poudarili, da številke niso dokončne.

Najbolj so trpeli otroci v ukrajinski provinci Doneck. Tam je bilo prijavljenih 217 mrtvih ali ranjenih otrok. V regijah Harkov in kijev pa 132 oziroma 116 ranjenih in mrtvih otrok.

Vir: Reuters/AP

Foto: Censor.net