Umetna inteligenca vgrajena v LinkedIn spreminja profesionalno mreženje

LinkedIn se je le nekaj tednov prej pojavil kot najprimernejša družbena platforma za strokovnjake. Ti posamezniki so iskali zanesljivo in varno okolje. Ta preferenca je bila v popolnem nasprotju s platformo, ki se trenutno imenuje “X” in je znana po svoji nestanovitnosti. Vendar pa bodo morali tisti, ki pričakujejo, da bodo na omrežju LinkedIn deležni izključno človeško usmerjenih vsebin, morda prilagoditi svoja pričakovanja.

LinkedIn, ki je tik pred tem, da doseže milijardo uporabnikov, je predstavil svoj novi korak na področju umetne inteligence. Ta tehnologija obljublja, da bo zagotavljala prilagojene povzetke vsebine in pomagala uporabnikom pri ustvarjanju lastnih objav na spletnem mestu.

Sprva bodo te funkcije, ki jih poganja umetna inteligenca, namenjene izključno naročnikom LinkedIn Premium in bodo uvedene na treh ključnih področjih. Uporabniki bodo lahko uporabili umetno inteligenco za optimizacijo svojih virov. Hkrati bodo pridobili vpogled v povezane članke, da bodo lahko oblikovali dobro informirane komentarje. Poleg tega bo takšna tehnologija izboljšala njihova prizadevanja pri iskanju zaposlitve, vključno s sestavljanjem sporočil zaposlovalcem ali njihovim prejemanjem.

LinkedIn bo v prihodnje spremljal sprejetje teh funkcij umetne inteligence, da bi določil njihovo širšo uporabo.

Gyanda Sachdeva, ki je podpredsednik za upravljanje izdelkov v omrežju LinkedIn, je v nedavnem intervjuju razkril možnosti za širšo uporabo. Navedla je, da če bodo orodja pokazala široko uporabnost, se lahko razmisli o razširitvi na vse uporabnike. Opozorila je, da so naročniki Premium predani uporabniki LinkedIna, ki bodo imeli takojšnje koristi od teh inovacij.

Poleg tega je Sachdeva potrdila načrte za vključitev umetne inteligence v druge oblike medijev, vključno z videom, kot del strateške rasti in širitve funkcij omrežja LinkedIn.

Izboljšave so podprte s tehnologijo, ki jo je razvil OpenAI

Microsoftov LinkedIn, ki je v njegovi lasti, je pred kratkim predstavil vrsto funkcij, ki temeljijo na umetni inteligenci. Te izboljšave so podprte s tehnologijo, ki jo je razvil OpenAI. Microsoftov delež v OpenAI je po znatni naložbi v višini več milijard dolarjev dosegel 49 %.

Tradicionalno avtonomno podjetje LinkedIn se prestrukturira, kar je pomemben premik. To prestrukturiranje se kaže v zmanjševanju števila delovnih mest v sektorjih, kot so raziskave in razvoj ter inženiring. Namen tega je uskladiti svoje poslovanje z Microsoftovo strateško usmeritvijo.

Platforma integrira API-je OpenAI prek storitve Azure z uporabo velikih jezikovnih modelov in GPT-4. Z združitvijo teh in edinstvenih podatkovnih nizov družbe LinkedIn ustvarja rezultate umetne inteligence, ki so prilagojeni posameznim profilom uporabnikov.

Čeprav LinkedIn ni podrobno opisal, kako se njegovi prispevki razlikujejo od prispevkov OpenAI, je rezultat podoben prilagojeni izkušnji ChatGPT. To prilagajanje postane očitno med sodelovanjem uporabnikov z enakimi vsebinami v omrežju LinkedIn. Vsak uporabnik prejme povzetke, ki jih ustvari umetna inteligenca in so posebej prilagojeni njegovim poklicnim interesom. Poleg tega se ti povzetki oblikujejo na podlagi predhodnih interakcij posameznika na spletnem mestu.

Ker se LinkedIn zaveda želje uporabnikov po odkrivanju novih vpogledov, ponuja tudi možnosti, da umetno inteligenco poizveduje po različnih vrstah povzetkov, ki presegajo njeno obstoječe znanje.

Razširitev teh orodij UI kaže na LinkedInovo zavezanost k razvoju uporabniške izkušnje z uporabo najsodobnejše UI za zagotavljanje personaliziranih in interaktivnih vsebin.

Glavna prednost novih funkcij je povečati sodelovanje na platformi, zlasti v omrežju LinkedIn, kjer profesionalno obnašanje pogosto preprečuje priložnostno interakcijo. Številni uporabniki, ki so previdni pri ohranjanju profesionalne podobe, se lahko odločijo, da sploh ne bodo objavljali.

Cilj uvedenih orodij je spodbuditi aktivnost uporabnikov

Cilj uvedenih orodij je spodbuditi aktivnost uporabnikov s klikanjem in ustvarjanjem vsebine ter s tem podaljšati čas, ki ga preživijo na spletnem mestu.

Ta razvoj tudi zagotavlja, da LinkedIn ostaja v ospredju pri sprejemanju tehnologije. Ker je umetna inteligenca vse bolj priljubljena, bodisi kot modna muha bodisi kot osnovni element, LinkedIn z vključevanjem zmogljivosti umetne inteligence poudarja svojo zavezanost inovacijam, ko platforma vstopa v tretje desetletje svojega obstoja.

Zlasti uvedba generativne umetne inteligence se je izkazala za zelo zanimivo, in čeprav uporabnike sprva pritegne s svojo novostjo, jih lahko z dragocenimi vpogledi in priložnostmi za mreženje tudi zadrži.

Nenazadnje ta orodja služijo kot podpora storitvi LinkedIn Premium, ki je pomemben vir prihodkov podjetja. Lani je LinkedIn poročal o 15 milijardah dolarjev prihodkov, in čeprav natančen prispevek naročnin ni razkrit, je ta segment na letni ravni zabeležil 55-odstotno rast. Z izboljšanjem ponudbe z umetno inteligenco želi LinkedIn ohraniti ta trend rasti.

Preučevanje uporabe orodij umetne inteligence v praksi:

Vir foto: Pexels Biznis24