Umrl je Mohamed Al-Fayed, nekdanji lastnik slavnega Harrodsa

Nogometni klub Fulham je sporočil žalostno vest, da je Mohamed Al-Fayed, nekdanji lastnik slavne londonske veleblagovnice Harrods in nogometnega kluba Fulham, umrl v starosti 94 let. Mohamed Al-Fayed, rojen v Egiptu, je bil poznan kot izjemno uspešen poslovnež, ki je zgradil svoj poslovni imperij na Bližnjem vzhodu, preden se je v 70. letih prejšnjega stoletja preselil v Združeno kraljestvo.

Njegov najstarejši sin Dodi in princesa Diana sta skupaj izgubila življenje v tragični prometni nesreči, katere okoliščine je Al-Fayed preiskoval že vrsto let. V zadnjem desetletju se je umaknil iz javnosti in živel v svoji vili v Surreyju s svojo ženo Heini.

Družina je v petek zvečer objavila izjavo, v kateri so zapisali: “Gospa Mohamed Al-Fayed, njeni otroci in vnuki želijo potrditi, da je njihov ljubljeni mož, njihov oče in njihov dedek Mohamed umrl mirno od starosti v sredo, 30. avgusta 2023.” Dodali so: “Užival je v dolgem in izpolnjujočem pokoju, obkrožen s svojimi najdražjimi. Družina je prosila, da se v tem času spoštuje njihova zasebnost.”

Nogometni klub Fulham (London), katerega lastnik je bil nekoč Al-Fayed, je izdal izjavo v kateri so zapisali: “Neverjetno smo žalostni izvedeli za smrt Mohameda. Dolgujemo mu hvaležnost za to, kar je naredil za klub, in naše misli so zdaj pri njegovi družini in prijateljih v tem mračnem času.”

Mohamed Al-Fayed bo ostal zapomnjen kot ikona poslovnega sveta in kot nekdanji lastnik ključnih londonskih ustanov, ki so zaznamovale prestolnico.

vir Foto: Shaun Curry/Afp Portal24