Včeraj, 14.7.2022, je v starosti 73 let umrla bivša žena nekdanjega predsednika Donalda Trumpa.

Nekdanji predsednik je povedal, da je umrla na svojem domu v New Yorku.

Ivana Trump je bila prva žena Donalda Trumpa. Skupaj imata tri otroke: Donalda mlajšega, Ivanko in Erica Trumpa.

“Naša mati je bila neverjetna ženska. Poslovna sila, vrhunska športnica, sijoča lepotica ter skrbna mati in prijateljica,” je v izjavi zapisala družina Trump.

Ivana Trump je pobegnila pred komunizmom in sprejela novo državo. Svoje otroke je učila hrabrosti in trdnosti, sočutja in odločnosti. [družina]

Reševalci na Manhattnu, ki so se odzvali na klic o srčnem zastoju, so v četrtek 14. 7. 2022 nekaj po 12.30, našli 73-letno žensko v stanovanju na Upper East Sideu, so sporočili iz FDNY. Po podatkih newyorške policije je bila na kraju nesreče mrtva.

V izjavi na svoji platformi Truth Social, se je nekdanji predsednik Ivane spomnil kot čudovite, lepe in neverjetne ženske, ki je živela čudovito in navdihujoče življenje.

“Njen ponos in veselje so bili njeni trije otroci, Donald mlajši, Ivanka in Eric,” je zapisal. “Bila je zelo ponosna nanje, tako kot smo bili vsi ponosni nanjo.”

Življenje

Ivana Trump, rojena Ivana Marie Zelníčková, je odraščala pod komunistično oblastjo na nekdanji Češkoslovaški. V sedemdesetih letih je odšla in se leta 1977 poročila z Donaldom Trumpom.

Dolga leta je bila v Trumpovem poslovnem imperiju zaposlena kot vodsja. Postala je izvršna direktorica Trump’s Castle, ene od njegovih hotelskih igralnic v Atlantic Cityju. Pomagala je tudi pri oblikovanju notranjosti hotelov Grand Hyatt in Trump Tower. Bila je avtorica več knjižnih uspešnic in ustvarila svojo linijo oblačil.

Vzgoja otrok

“Ne glede na to, kako zaposlena sem bila, sem vsak dan zajtrkovala s svojimi otroki. Vsak večer sem sedela z njimi pri večerji in pomagala pri domači nalogi. Algebro sem oboževala. Po tem sem se v Versacejevi obleki odpravila na dobrodelno prireditev,” je Ivana Trump zapisala v svojih spominih Vzgoja Trumpa. “Z otroki smo skupaj praznovali, potovali in žalovali. Najina vez je bila in je najino najdragocenejše premoženje.”

Ivana in Donald Trump sta se ločila leta 1992. Njun zakon je razpadel zaradi razkritja, da je imel nekdanji predsednik afero z Marlo Maples, ki je postala njegova druga žena.

Ivana Trump je leta 2017 v intervjuju z Amy Robach iz ABC News dejala, da je nekdanjemu možu odpustila. Opisala je tudi, kako je z Donaldom Trumpom vzgajala svoje otroke.

“Bil je ljubeč oče, ne razumite me narobe, in dober skrbnik. Vendar ni bil oče, ki bi se sprehajal in šel v Centralni park ali z njimi igral bejzbol ali kaj podobnega,” je dejala. Dodala je še, da je, ko so bili stari približno 18 let, lažje komuniciral z njimi, saj se je z njimi lahko začel pogovarjati o poslih.

Vir: ABC News

Vir slik: 1 – New York post, 2 – wjs

Komentar: