Umrla je legendarna televizijska voditeljica Barbara Walters

ByAna Koren

31. decembra, 2022 ,

Umrla je legendarna televizijska voditeljica Barbara Walters

Barbara Walters, prva ameriška voditeljica večernih poročil in eden najbolj prepoznavnih obrazov ameriške televizije, je umrla na svojem domu v New Yorku v 93. letu starosti.

Novico je objavila televizija ABC. Walters je tam preživela večino svoje pet desetletij dolge kariere. Svojo televizijsko kariero je začela na NBC v “The Today Show” v šestdesetih letih prejšnjega stoletja in delala kot scenaristka in producentka.

V zgodovino se je zapisala kot prva ženska, ki je bila del voditeljskega para večernih poročil. To mesto je bilo do takrat položaj izključno za moške.

Waltersova je leta 1997 začela priljubljeno žensko pogovorno oddajo “The View”. V svoji karieri je postala znana po intervjujih z najvplivnejšimi in najmočnejšimi ljudmi po vsem svetu. Na seznamu ljudi, s katerimi je imela zelo zanimive pogovore, so bili nekdanji kubanski predsednik Fidel Castro, britanska premierka Margaret Thatcher, libijski voditelj Moamer Gadafi, iraški vladar Sadam Husein in vsak izmed ameriških predsednikov s svojimi ženami, začenši z Richardom in Patom Nixonom. .

Za svoje delo je prejela 12 nagrad Emmy, 11 jih je dobila med delom za ABC.

Foto: Barbara Walters Twitter

Ne spreglejte…

Umrl je Janez Zemljarič (1928–2022)

Umrl je Janez Zemljarič, nekdanji predsednik republiškega izvršnega sveta v zgodnjih 80. letih, podpredsednik jugoslovanskega zveznega izvršnega sveta in direktor Službe državne varnosti (SDV) v nekdanjem režimu.

Zemljarič je bil rojen leta 1928 v Bukovcih pri Ptuju. Diplomiral je na pravni fakulteti leta 1961, pozneje je imel številne politične, družbene in gospodarske funkcije… več tukaj.