Uporabniki CHatGPT so zaskrbljeni: Omejitev uporabe – napaka ali politika?

Pred kratkim so nekateri uporabniki ChatGPT naleteli na sporočilo: “You’ve reached our limit of messages per 24 hours. Please try again later.”, (v prevodu: “You’ve reached our limit of messages per 24 hours. Please try again later.”). To je povzročilo zaskrbljenost, zlasti med naročniki storitve ChatGPT Plus. Vprašanje je: ali gre za napako ali novo politiko?

Uporabniki na forumu skupnosti OpenAI so poročali, da so naleteli na to sporočilo, čeprav niso bili pogosti uporabniki. Nekateri so trdili, da se je pojavilo po dveh ali treh zahtevah v enem dnevu. To je presenetljivo, saj bi takšne omejitve pričakovali le za pogoste uporabnike.

To je še bolj zaskrbljujoče za naročnike storitve ChatGPT Plus, ki plačujejo premijski dostop, da bi se izognili takšnim omejitvam. Če se po nakupu storitve, ki obljublja več svobode, soočite z omejitvami, je to neprijetno in vodi v ugibanja o tem, kaj se dogaja v ozadju.

Prvi odziv je morda domneva, da je OpenAI uvedel omejitev uporabe. Vendar pa glede na to, da se sporočilo ne pojavlja dosledno v plačljivih in brezplačnih uporabniških računih, vključno s tistimi z majhno uporabo, kaže, da gre za napako in ne za namerno spremembo politike.

Jasna komunikacija je ključnega pomena pri vsaki naročniški storitvi, zlasti tehnološko usmerjeni. Nenadne spremembe ali napake lahko ogrozijo zaupanje. Zato je pomembno, da OpenAI to hitro odpravi in ohrani zaupanje uporabnikov.

Čeprav je sporočilo “dosežen limit” dvignilo obrvi, prvi znaki kažejo, da gre za napako in ne za spremembo politike. Organizacija OpenAI bi morala to vprašanje hitro rešiti, da bi ohranila zaupanje uporabnikov.

Vir: Foto: Pixabay Portal24