Novi direktor TV Slovenija bo Uroš Urbanija.

V ponedeljek bo generalni direktor RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough na položaj direktorja TV Slovenija imenoval Uroša Urbanijo.

Grah Whatmough je imel z Urbanijo temeljit pogovor, na podlagi katerega lahko pričakuje konstruktivno sodelovanje so v izjavi zapisali na RTV Slovenija.

Po navedbah RTV Slovenija je Urbanija zagotovil, da prihaja z veliko odgovornostjo in zavedanjem, kakšno poslanstvo ima javni medij. TV Slovenija za razvoj potrebuje programsko in finančno stabilnost, nujne spremembe pa zahtevajo čas, meni Uroš Urbanija

Novinarski sindikati in aktivi RTV Slovenija so Whatmougha pozvali, naj Urbanije ne imenuje, ker ne izpolnjuje pogojev. TV Slovenija mora biti politično nepristranska, navaja STA.

Urošu Urbaniji, ki se je potegoval za mesto direktorja, je bilo na glasovanju namenjenih 17 glasov. Za soglasje je sicer potrebnih vsaj 15 glasov.

Programski svet RTV Slovenija obravnaval predlog generalnega direktorja Andreja Graha Whatmougha, naj poda predhodno soglasje k imenovanju na mesto direktorja nacionalne televizije za oba prijavljena kandidata.  Kandidata sta nekdanji svetovalec za glasbo Patrik Greblo in nekdanji direktor Urada vlade za komuniciranje Uroš Urbanije. Andrej Grah Whatmough  je napovedal, da bo končno odločitev sprejel sam… več tukaj.

Foto: STA

By A.K.

Komentar: