Urška Klakočar Zupančič izpostavila: Bog je ljubezen.

Urška Klakočar Zupančič izpostavila: Bog je ljubezen.

Urška Klakočar Zupančič je na slavnostni seji državnega zbora (DZ) pred dnevom samostojnosti in enotnosti, izpostavila, da smo Slovenci v nekaj več kot 30-letni zgodovini samostojne države naredili veliko.

Predsednica Državnega zbora poudarja, da živimo v zahtevnih časih, zato ni prav, da bi nas politične razlike razdvajale pri temeljnih vrednostnih vprašanjih. Najbolj je presenetila z zaključkom govora. Obrnila se je proti desni strani parlamenta, kjer so sedeli poslanci opozicijskih strank SDS in NSi in svoj govor končala v biblijskem stilu. To je naredila s citatom apostola Janeza: Kdor ne ljubi, Boga ni spoznal, kajti Bog je ljubezen.

“Dragi Slovenke in Slovenci! Iskreno vam čestitam od dnevu samostojnosti in enotnosti. V prazničnih dneh vam želim veselja, miru in prijaznosti. Bodimo drzni, odločni in složni, tudi v vsej svoji različnosti, da bomo lahko premagovali izzive, ki nas čakajo v novem letu. Naj nas veže najmočnejša vez na svetu – ljubezen. Bog je ljubezen,” je dejala Klakočar Zupančič.

Slavnostne seje, na kateri je zaprisegla tudi novoizvoljena predsednica republike Nataša Pirc Musar, so se ob poslancih udeležili tudi odhajajoči predsednik Borut Pahor, premier Robert Golob in drugi člani vlade, nekdanja predsednika republike Milan Kučan in Danilo Türk. Tam so bili tudi nekdanji predsedniki DZ, predsednik državnega sveta (DS) Marko Lotrič, predsednik ustavnega sodišča Matej Accetto, predsednik vrhovnega sodišča Damijan Florjančič, diplomatski zbor ter drugi visoki predstavniki političnega, družbenega in verskega življenja.

Vir: Slovenske novice Foto: zajem zaslona

Ne spreglejte…

Janši prekipelo, to je povedal ob koncu leta

Prvak opozicijske stranke SDS Janez Janša je v nagovoru ob koncu leta dejal, da vlada Roberta Goloba s svojimi potezami vladavino prava spreminja v vladavino barbarstva… več tukaj.