Urška Klakočar Zupančič znova na Dunaj, tokrat z avtom

Urška Klakočar Zupančič znova na Dunaj, tokrat z avtom a za dva dni

Po burnih odzivih na novoletni obisk Dunaja z vladnim letalom falcon se predsednica Državnega zbora Urška Klakočar Zupančič v tem tednu znova odpravlja v avstrijsko prestolnico. Tokrat se bo tja odpravila z avtomobilom. Obisk so iz enodnevnega spremenili v dvodnevnega. Tako so rešili zagato, ki bi nastala, če bi tokrat kljub enodnevnemu obisku izbrala drugačen način potovanja.

Predsednik avstrijskega parlamenta Wolfgang Sobotka je predsednico DZ-ja Urško Klakočar Zupančič vnovič povabil na Dunaj. V četrtek bo tam slovesno odprtje prenovljenega parlamentarnega poslopja.

Ker se je na novoletni koncert filharmonikov in srečanje s Sobotko in nazaj odpravila z vladnim letalom falcon, kar je zaradi zelo visokega ogljičnega odtisa za 760-kilometrsko pot v obe smeri sprožilo ostre odzive v javnosti, so tokrat v njenem kabinetu, o prevoznem sredstvu premislili dvakrat.

Še več, po informacijah N1 so obisk odprtja prenovljenega parlamenta, ki je sicer enodnevni dogodek zdaj podaljšali v dvodnevnega. Tudi na ta obisk bi predsednica DZ spet potovala s falconom.

Proti Dunaju se bo tako v sredo odpravila z avtomobilom, spotoma se bo ustavila v Gradcu. V Gradcu bo opravila srečanje s predstavniki slovenske manjšine. V avstrijski prestolnici bo prespala in se v četrtek udeležila otvoritve parlamenta in se potem z avtomobilom vrnila v Ljubljano.

Poigravali so se tudi z možnostjo, da kot ekološko najbolj sprejemljiv način potovanja izberejo vlak, a se jim je zdelo 6–7 ur vožnje v eno smer odločno preveč. Njena delegacija bo sicer potovala z vsaj dvema avtomobiloma, na avstrijski meji jo bo v skladu s protokolom pričakalo vsaj eno vozilo gostiteljev.

S podaljšanjem programa so v njeni ekipi rešili zagato, ki bi nastala, če bi tokrat kljub enodnevnemu obisku izbrala drugačen način potovanja. S slednjim bi namreč priznala napako, ki je prejšnji teden ni želela. Obenem bi bila javnost še veliko bolj razburjena, če bi na Dunaj, le deset dni po novoletnem obisku, ponovno letela s falconom.

vir Foto:

Podrobnosti Urškinega leta na Dunaj razkrite

Podrobnosti Urškinega leta na Dunaj razkrite. V čustvenem zapisu je podrobnosti razkrila kar predsednica Državnega zbora sama. Zapisala je tudi, da je na ta dan njen oče doživel hudo nesrečo.

Po novoletnem poletu z vladnim falconom na Dunaj, kjer si je predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič ogledala novoletni koncert Dunajskih filharmonikov, se je nanjo vsul plaz očitkov. Mnogi so se zgražali in dvomili v službeno naravo obiska… več tukaj.