Usoda ministrice Švarc Pipan vse bolj negotova

Dominika Švarc Pipan [Foto: Anže Malovrh Vlada RS Flickr]

Usoda ministrice Švarc Pipan vse bolj negotova

Usoda pravosodne ministrice Dominike Švarc Pipan je vse bolj negotova, saj se v zvezi z nenavadnim nakupom stavbe na Litijski cesti v Ljubljani, v kateri naj bi nekoč delovala tri sodišča, pojavlja vse več vprašanj. Socialni demokrati (SD) so izrazili željo po razjasnitvi vseh okoliščin in dejstev v zvezi s tem spornim nakupom.

Tanja Fajon, podpredsednica vlade in predsednica stranke SD, iz katere prihaja pravosodna ministrica, je povedala: “Socialni demokrati si želimo, da se razjasnijo vse okoliščine, vsa dejstva v zvezi s tem spornim nakupom. Ko bodo dejstva in okoliščine bolj razjasnjeni, se bomo odločali naprej.” Poudarila je, da bodo v stranki ukrepali, če se bodo odkrile nepravilnosti.

Vodstvo SD-ja se je dopoldne sestalo tudi s poslansko skupino. Neuradna informacija, da naj bi ministrici poslanci SD-ja odrekli podporo sicer ni potrjena, navaja RTVS. Fajon je poudarila, da si poslanska skupina želi razjasniti okoliščine in dejstva ter da upa, da bodo svoje delo opravili tudi preiskovalni organi, da bodo odgovarjali vsi vpleteni v morebitne nepravilnosti.

Ministrica Švarc Pipan naj bi se na izraženo podporo stranke odzvala še danes. Sestala se bo tudi s premierjem Robertom Golobom, ki je zahteval pojasnila o poteku postopka na ministrstvu za pravosodje. Interpelacija o delu ministrice Švarc Pipan je že napovedana s strani SDS-a, medtem ko v NSi-ju poudarjajo, da koalicijski ministri ne morejo računati na podporo opozicijske stranke v takšnih primerih. Samostojna poslanka Mojca Šetinc Pašek je že napovedala svoje stališče v primeru interpelacije, kjer poudarja pomembnost videza, integritete in politične odgovornosti v politiki.

vir; Foto: Anže Malovrh Vlada RS Flickr; Portal24