Uvodnem superveleslalomu v St. Moritzu zmagala Sofia Goggia

Sofia Goggia je kljub začetnim dvomom glede svoje forme na progi prepričljivo zmagala na uvodnem superveleslalomu sezone v St. Moritzu. V zahtevnih vremenskih razmerah, z oblačnostjo in meglo, je Goggia pokazala izjemno tehnično veščino in osvojila svojo 23. zmago v svetovnem pokalu. S časom, ki je bil za 95 stotink boljši od drugouvrščene Avstrijke Cornelie Hütter, je Goggia jasno dokazala svojo prevlado na progi.

Lara Gut Behrami iz Švice je osvojila tretje mesto, le šest stotink pred četrto uvrščeno Mikaelo Shiffrin. Ta zmaga je posebej pomembna za Goggio, saj predstavlja njeno prvo zmago na superveleslalomu po dveh letih; zadnjič je zmagala v tej disciplini 19. decembra 2021 v Val d’Iseru.

Goggia je po tekmi izrazila presenečenje nad svojo zmago, saj je sprva menila, da njena izvedba v zavojih ni bila dovolj hitra. Kljub temu je uspela izkoristiti ključne dele proge, kar ji je omogočilo ustvariti razliko.

Na drugi strani je slovenska smučarka Ilka Štuhec zasedla 31. mesto. Njen nastop je bil otežen zaradi slabe vidljivosti, kar je povzročilo krepko zaostajanje že od začetka in na koncu več kot štirisekundni zaostanek. Štuhec je priznala, da ni napadala proge, ampak se je bolj borila za preživetje. Izpostavila je izjemno vožnjo Goggie in napovedala osredotočenost na prihajajoče tekme.

St. Moritz bo gostil še smuk v soboto in drugi superveleslalom v nedeljo, oba s pričetkom ob 10.30. Štuhec, ki je bila na prvem treningu smuka druga in na drugem peta, ima tako priložnost za izboljšanje svojih rezultatov v nadaljevanju sezone.

vir; Foto: Zajem zaslona; Portal24