Uživati po italijansko: Piščanec s parmezanom

ByAna Koren

26. oktobra, 2023 , , ,
Foto: Freepik

Uživati po italijansko: Piščanec s parmezanom

Za vse ljubitelje italijanske kuhinje in piščančjih jedi imamo danes nekaj posebnega – recept za izjemno jed – piščanec s parmezanom, ki bo zagotovo postal ena izmed vaših najljubših jedi. Ta klasična italijansko-ameriška jed je bogata z okusi, zaradi katerih se boste znova in znova vračali. Piščančje prsi, hrustljavo ocvrte do popolnosti, prelite z bogato marinara omako in potresene s svežim parmezanom in mocarelo, ki se lepo raztopi.

Recept:

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

  • 4 piščančje prsi,
  • sol in poper po okusu,
  • 200g moke
  • 2 jajci,
  • 200g drobtin,
  • 200g sveže naribanega parmezana,
  • 400ml marinara omake,
  • 200g naribane mocarele,
  • Olje za cvrtje (oljčno),
  • nekaj listov sveže bazilike za okras.

Navodila:

  1. Piščančje prsi posolite in popoprate. Vsak kos mesa potolcite, da dobite enakomerno debelino.
  2. V treh različnih posodah pripravite moko, razžvrkljani jajci in mešanico drobtin s parmezanom.
  3. Piščančje prsi najprej pomočite v moko, nato v jajce in nazadnje v mešanico drobtin s parmezanom.
  4. V ponvi segrejte oljčno olje in ocvrite piščančje prsi, dokler niso zlato rjave barve.
  5. Ocvrte piščančje prsi položite v pekač.
  6. Prelijte jih z marinara omako, potresite z mocarelo in parmezanom.
  7. Pecite v predhodno ogreti pečici na 200°C približno 25 minut, ali dokler se sir lepo ne raztopi in porjavi.
  8. Pred serviranjem potresite s sveže narezano baziliko.

Uživajte v tej izjemni jedi, ki je popolna za nedeljsko kosilo ali posebno priložnost. Družina in prijatelji bodo navdušeni!

vir

Foto: Freepik

Portal24