V Avstriji aretirali vnuka zloglasnega nacista, sicer skrajnega desničarja

ByAna Koren

1. februarja, 2023 ,

V Avstriji aretirali vnuka zloglasnega nacista, ki svoje otroke zapira v klet?

V Avstriji so potem, ko je policija našla šest njegovih otrok zaklenjenih v kleti družinske hiše, aretirali 54-letnega Toma Landona. Razkrilo se je, da gre za vnuka razvpitega nacista Ernsta Kaltenbrunnerja.

Landon, oče šestih otrok, je osumljen, da je otroke zaklenil v klet. Policija ga je aretirala potem, ko se je fizično lotil policistov, ki so ga prišli zasliševat o razmerah, v katerih živi njegova družina v Obritzu, približno sto kilometrov severno od Dunaja.

Sosedje so poklicali policijo, Landon jih je napadel

Sosedje so poklicali policijo potem, ko so slišali jok iz kleti družinske hiše, kjer živi Landon s svojo 40-letno ženo ter njunimi tremi sinovi in ​​tremi hčerami. Vsi otroci so mlajši od sedmih let.

Policisti so v kleti našli otroke, stare od sedem mesecev do sedem let. Landona so obdržali v priporu, nato so ga izpustili brez obtožb. Landon je dejal, da je bil incident del maščevanja lokalnemu podžupanu Erichu Greilu, ki se ni strinjal z njihovim samotarskim načinom življenja.

Landon: Moji otroci so popolnoma varni

“Moja družina je prestrašena zaradi tega, kar se je zgodilo. Skoraj teden dni se niso vrnili v hišo, kjer smo živeli, ker se bojijo, da bi se policija vrnila. In vse zato, ker podžupanu ni všeč naš način življenja in želi, da odidemo,” je rekel Landon.

“Zunaj sem videla dva moška, ​​ki sta si ogledovala mojo lastnino in kričala name, naj pridem ven. Eden je rekel, da imata razlog za domnevo, da moji otroci niso varni. Rekel sem, da sta popolnoma varna in da smo ju šolali na domu. Nobeden od njiju ne bo govoril kako bomo živeli,” je dodal Landon. Nato je nadaljeval:

“A nista hotela oditi in sta vstopila na našo posest. Nato sem uporabil sprej, stekla sta po njivi. Nato mi je po nekaj minutah policija razbila vrata. Otroci so bili prestrašeni, žena je jokala, bilo je zaman. Odločila sva se, da otrok ne bova prijavila, a vsi so moji in zdaj bomo morali na Dunaj na DNK teste, da dokažemo, da so najini.”

Landonov dedek je bil Hitlerjev zaupnik

Landon naj bi bil član gibanja Reichsbürger, skupine skrajnih desničarjev, ki verjamejo, da nemški imperij še vedno obstaja kot pred drugo svetovno vojno.

Landonov ded Ernst Kaltenbrunner je bil vodja SS v Avstriji in pozneje načelnik policije v Nemčiji med vojno, pa tudi zvesti privrženec Adolfa Hitlerja in eden glavnih protagonistov holokavsta. Ustanovil je koncentracijsko taborišče Mauthausen, prvo te vrste v Avstriji, kjer je bilo pobitih okoli 90.000 ljudi.

vir Foto: Pexels