V azilnem domu na Viču ni nihče grozil, predvajali so molitve

ByA.K.

20. oktobra, 2023 , ,

V azilnem domu ni nihče grozil, predvajali so molitve

Včeraj zvečer se je pred azilnim domom na Viču v Ljubljani odvijal incident, ki je sprožil skrb med prebivalci in pritegnil pozornost medijev. Spletni portal 24ur.com je sprva poročal o grozljivih dogodkih, vendar pa so nove informacije razkrile drugačno sliko. Po poročanju spletnega portala 24ur.com naj bi se incident začel, ko sta pred azilnim domom prispela dva moška. Eden od njiju naj bi vstopil v stavbo in grozil, da se bo razstrelil, medtem ko je vzklikal “Alah akbar.” Drugi moški naj bi počakal v avtu.

Kasneje so ljubljanski policisti posredovali z več podrobnostmi o dogajanju. Okoli 23. ure so prejeli obvestilo o osebnem vozilu s slovensko registrsko tablico, ki je v soseski zelo glasni predvajalo molitve. V vozilu je sedel 35-letni državljan Slovenije, kasneje pa se je pridružil 37-letni državljan Maroka.

Groženj ni bilo

Policisti so ugotovili, da oseba v vozilu ni izrekla nobenih groženj, kljub glasnemu predvajanju molitve, kar je vznemirilo ljudi v bližnjem objektu. Policisti so nato zavarovali okolico vozila in pozvali oba moška, naj izstopita. Vendar nista upoštevala ukazov.

Zaradi tega je bilo treba posredovati policijskega pogajalca in enoto specialne policije, ki sta uspela prijeti voznika. 37-letni Maročan pa je iz avta izstopil sam in stekel v azilni dom, kjer so ga prijeli varnostniki.

Po pregledu obeh moških in njihovega vozila niso našli nevarnih predmetov. Vozniku osebnega vozila, 35-letnemu državljanu Slovenije, so izvedli postopek in druge nujne preiskovalne ukrepe v skladu z zakonom, nato pa so zaključili postopek.

Osumljenca nista bila pred tem obravnavana zaradi kaznivih dejanj, vendar je vidno alkoholiziran 37-letni Maročan kršil javni red in mir, zato je bil pridržan do streznitve in mu je bilo izdano plačilno nalog.

Policija trenutno zbira dodatna obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja ščuvanja in javnega poveličevanja terorističnih dejanj, kar bo razjasnilo ozadje in namen dogodka.

vir

Foto: STA (fotografija je simbolna)

Portal24