V Beogradu ustrelili vodjo novega zemunskega klana

ByAna Koren

18. januarja, 2023 ,
Orožje [Foto: Pexels]

V Beogradu ustrelili vodjo novega zemunskega klana

V Beogradu so ustrelili Nemanjo Bojovića (38), vodjo novega zemunskega klana znanega pod vzdevkom Kemija. Bojović je bil v času napada v družbi še enega moškega. Neznani storilec je streljal v njuni smeri, pri čemer je bil Bojović ustreljen, naboj pa je ranil tudi moškega, ki je bil z njim. 

Nova.rs piše, da so oba moška odpeljali v bolnišnico. Resnost njunih poškodb še ni znana.

Njegov oče je bil ubit leta 1992

V teku je bila policijska akcija Vihor, del Zemuna, kjer je prišlo do streljanja, je bil zaprt. Bojovića so aretirali oktobra 2008 med veliko akcijo proti pripadnikom novega zemunskega klana. V tej akciji so policisti zasegli 1,9 kilograma amfetamina in 13,6 grama marihuane.  

Bojović je bil zaradi preprodaje mamil, poskusa umora, izsiljevanja in ropa obsojen na šest let zapora. Po izpustitvi iz zapora so ga znova aretirali v beograjski kavarni, ko so pri njem našli kokain in speed. Njegov oče Goran Bojović Amoniak je bil leta 1992 likvidiran kot vidni član srbskega podzemlja.

Foto: Pexels (fotografija je simbolična)

Ne spreglejte…

Aretiran najbolj iskani italijanski mafijski šef Matteo Messina Denaro

Matteo Messina Denaro, zadnji “boter” sicilijanske mafije in eden najbolj iskanih kriminalcev na svetu, je bil po 30 letih bega aretiran v Palermu. 60-letnega Denara, ki se je skrival od leta 1993, so prijeli v zasebni kliniki v mestu na Siciliji.

Mafijec je po smrti Bernarda Provenzana leta 2016 in Salvatoreja Riine leta 2017 veljal za kandidata za šefa nad šefi sicilijanske mafije… več tukaj.