V Bolgariji najdeno veliko Hamas skladišče orožja in streliva

Foto: Pixabay

V Bolgariji najdeno veliko Hamas skladišče orožja in streliva

Med nedavno preiskavo članov teroristične organizacije Hamas, ki so bili aretirani decembra v Nemčiji in na Nizozemskem, so evropski preiskovalci naleteli na presenetljivo odkritje. Nemški mediji poročajo o velikem skladišču orožja in streliva, skritem v podzemlju na jugu Bolgarije, ki naj bi ga Hamas nameraval uporabiti za teroristične napade na judovske objekte v Nemčiji, posebej v Berlinu.

Po poročanju Spiegel Online, ki se sklicuje na vire znotraj nemške službe za boj proti kriminalu (BKA), je orožje zdaj delno neuporabno zaradi rje. Odkritje skladišča je bilo možno z analizo mobilnega telefona enega od štirih Palestincev, aretiranih konec preteklega leta zaradi suma pripravljanja skladišč orožja za teroristične napade v Evropi po nalogu Hamasovih voditeljev.

Glavno državno tožilstvo poleg tega domneva, da so aretirani možje pripravljali podobna skladišča tudi na Poljskem. Ta sum temelji na predmetih, kot so lopate, ki so jih našli v avtomobilu osumljencev med kontrolo na nemško-poljski meji.

Informacije, ki so vodile do aretacij in odkritja skladišča, so evropske organe kazenskega pregona dosegli s pomočjo izraelske obveščevalne službe. To razkritje je še posebej pomembno, saj nemške oblasti januarja sporočile, da je naloge za vzpostavitev tovrstnih skladišč po Evropi izdal Kalil al-Karaz, namestnik poveljnika militantnega krila Hamasa, ki je bil medtem ubit v izraelskem napadu.

[Vir: Hamas]; Portal24; Foto: