V Franciji so odpovedali sprejem nogometašev

V Parizu so odpovedali današnji sprejem francoske reprezentance, ki je v nedeljo v finalu svetovnega prvenstva v Katarju izgubila proti Argentini, poroča francoska tiskovna agencija AFP. 

Po besedah ​​predsednika francoske nogometne zveze (FFF) Noela Le Graeta, si nogometaši po pristanku v domovini le še želijo domov.

Sprva so načrtovali krajšo slovesnost na Place de la Concorde, a so zaradi poraza že odpovedali klasično parado na Elizejskih poljanah. 

Zdaj pa je, kot je Le Graet povedal za televizijsko postajo BFMTV, odpovedana tudi krajša slovesnost. Letalo s francoskimi nogometaši bo na letališču Roissy pristalo okoli 18. ure.

“Sprejema na Elizejskih poljanah ne bo”

“Igralci želijo samo domov, zato sprejema na Elizejskih poljanah ne bo. Namesto tega bodo odšli domov takoj po pristanku letala,” je v kratki izjavi dejal predsednik FFF Le Graet.

Francozi so v nedeljo stadion Lusail v Dohi zapustili razočarani. Po 90 minutah je bilo na semaforju 2:2, po podaljšku 3:3, v sodnikovem dodatku pa so bili Argentinci uspešnejši s 4:2 in slavili tretji naslov v zgodovini. Francozi so v četrtem finalu izgubili še drugič. Pred štirimi leti so osvojili naslov v Rusiji.

Pravljični konec Messijeve argentinske epopeje

Pravljični konec Messijeve argentinske epopeje. Argentina je novi nogometni svetovni prvak, potem ko je po izvajanju 11-metrovk s 7:5 v infarktni tekmi premagala Francijo! Lionel Messi je Argentino popeljal do svetega grala.

Igra mačke z mišjo. Tako bi lahko opisali dogajanje na zelenici v prvem polčasu, v katerem so bili Argentinci razred zase. Bili so pripravljeni na vse, žogo so skrili nasprotniku, za nameček pa že do odmora dvakrat zadeli prek Messija in Di Marie.

Pričakovati je bilo, da bodo v drugem polčasu Francozi zaigrali povsem drugače, predvsem pa bolje, a se to ni zgodilo. Argentina je še naprej prevladovala v vseh elementih igre, Franciji je šele v 71. minuti dopustila sploh prvi strel na gol… več tukaj.

Foto: Equipedefrance Twitter