V katoliški cerkvi v Nigeriji ubitih najmanj 50 vernikov. Med nedeljsko mašo so oboroženi napadalci na jugozahodu Nigerije napadli katoliško cerkev svetega Frančiška v mestu Owo. Ubili so najmanj 50 ljudi, vključno z ženskami in otroki. Napadalci so na ljudi streljali zunaj in znotraj cerkve, je povedal Funmilayo Ibukun Odunlami, policijski tiskovni predstavnik zvezne države Ondo.

Policija vzroke napada še preiskuje.

Guverner države Ondo Arakunrin Oluwarotimi Akeredolu je obiskal prizorišče napada in poškodovane osebe v bolnišnici. Nedeljski incident je opisal kot “velik pokol”, ki se ne sme ponoviti.

Identiteta in motiv napadalcev še nista jasna.

“Tako žalostno. Medtem, ko je potekala sveta maša, so oboroženi neznanci napadli katoliško cerkev svetega Frančiška. Za sabo so pustili številne mrtve in ranjene,” je dejal tiskovni predstavnik katoliške cerkve v Nigeriji prečastiti Augustine Ikwu.

Škof in duhovniki iz župnije so napad preživeli nepoškodovani. Zdravnik v bolnišnici v Owoju je povedal, da so zaradi napada v dve bolnišnici v mestu pripeljali najmanj 50 žrtev.

Predsednik Muhammadu Buhari je napad obsodil. Pravi, da je dejanje gnusno. Iz Vatikana so sporočili, da je papež Frančišek molil za žrtve, ki so bile “boleče prizadete v trenutku slavja”.

Nigerija se na severozahodu bori z islamističnim uporom in oboroženimi tolpami, ki napadajo in ugrabljajo za odkupnino.

Vir: Reuters

Foto: Reuters