Še cenejši Tesla model prihaja na trg leta 2024

ByAna Koren

6. januarja, 2023

V letu 2024 prihaja cenejši model Tesla avtomobila

O modelu Tesla 2 se govori že dolgo, a zdaj vemo, kdaj bi se avtomobil lahko pojavil na cestah. Podjetje Loop Ventures, ki že leta spremlja Teslino poslovanje, je sporočilo, da bo ameriški proizvajalec kmalu predstavil model 2. Resda ni nujno, da se bo novi model tako imenoval, a je gotovo, da bo to najcenejši Teslin avto doslej. 

Predpostavke, ki temeljijo na informacijah iz virov blizu podjetja, pravijo, da bo model 2 prišel leta 2024 in da bo cena avtomobila okoli 25.000 dolarjev. 

Cenejši model je pri uresničevanju nadaljnjih poslovnih načrtov ameriškega podjetja v smislu širitve in povečevanja proizvodnje nedvomno nujen. S slednjim se strinja tudi Elon Musk. Po nekaterih informacijah naj bi model 2 razvijali na Kitajskem, kjer ga bodo tudi izdelovali, prodajali pa ga bodo kot globalno prisoten model. 

Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Tesla je predstavila svoj prvi tovornjak na baterijski pogon

Tesla je predstavila svoj prvi poltovornjak na baterijski pogon, približno tri leta pozneje, kot je bilo prvotno napovedano. Elon Musk je tovornjak predstavil na dogodku v Nevadi.

“Videti je, kot da je prišel iz prihodnosti,” je po poročanju DW dejal Musk.

Musk, ki se je pojavil na odru na dogodku v Teslini tovarni v Nevadi, je dejal, da bo tovornjak za dolge razdalje na baterijski pogon zmanjšal emisije na avtocestah in presegel obstoječe dizelske modele v smislu moči in varnosti… več tukaj.