V New Yorku so na zadnji poti pospremili Ivano Trump, nekdanjo ženo Donalda Trumpa.

73-letna Ivana Trump je umrla prejšnji teden, o tem smo pisali tukaj. Med prisotnimi na pogrebu so bili otroci Donalda in Ivane, Ivanka, Eric in Donald Trump mlajši

Donald in Ivana sta bila poročena 15 let, med letoma 1977 in 1992.

Ivana Trump, izvira iz tedanje Češkoslovaške. Bila je opazna vplivnica. Z Donaldom sta imela v osemdesetih in devetdesetih letih prejšnjega stoletja veliko javne pozornosti. Ko se je par ločil, je začela z linijo lepotnih izdelkov, nakita in oblačil.

Na pogrebu so trije otroci Ivane in Donalda stati skupaj ob svojih zakoncih in družinah, ko je po krsto z Ivano prišel mrliški voz, da bi jo prepeljali v cerkev svetega Vincenta Ferrerja.

Nekdanji predsednik je z Melanio prispel ločeno z varnostnim osebjem.

Na pogrebu so videli še nepremičniinarja Charlesa Kushnerja – očeta Jareda Kushnerja. Malezijskega oblikovalca Zanga Toija, televizijsko voditeljico Jeanine Pirro in Georgea Wayna, nekdanjega novinarja Vanity Faira, znanega po intervjujih s slavnimi osebami.

Med bogoslužjem v cerkev ni dovoljeno uporabljati kamer.

V izjavi, ki jo je družina dala po njeni smrti so Ivano Trump pohvalili kot moč v poslu in sijočo lepoto ter skrbno mamo in prijateljico.

“Ivana Trump je preživela. Pobegnila je pred komunizmom in sprejela to. Svoje otroke je učila o vztrajnosti in žilavosti, sočutju in odločnosti.”

Hči  Ivanka je smamo pohvalila kot “briljantno, očarljivo, strastno in hudobno smešno. V vsakem svojem dejanju je bila vzor moč, vztrajnost in odločnost. Živela je polno – nikoli ni zamudila priložnosti za smeh in ples.”

Foto: Getty images