V premierjevem kabinetu se obetajo nove spremembe

Robert Golob [Foto: Vlada RS]

V premierjevem kabinetu se obetajo nove spremembe

V kabinetu predsednika vlade Roberta Goloba se obetajo nove spremembe. Po odhodu državne sekretarke za kulturo Kaje Širok, ki bo kabinet zapustila s prvim aprilom, se pripravlja še ena pomembna kadrovska menjava. Svetovalka za gospodarske zadeve, Saša Leban, naj bi v prihodnjih tednih zapustila svojo pozicijo, s čimer se nadaljuje trend zamenjav v visokih vladnih funkcijah.

Po poročanju medijske hiše N1, naj bi premier Golob ne bil zadovoljen z delom svoje svetovalke za gospodarske zadeve. Saša Leban, ki je v Golobovem kabinetu službovala od začetka mandata sedanje vlade, se je na to pozicijo preselila iz javne agencije Spirit. Kljub napovedanemu odhodu iz kabineta premiera, Lebanova ostaja znotraj državne uprave.

Lebanova naj bi po odhodu iz kabineta zasedla novo pomembno vlogo v državni upravi. Po informacijah N1 je predvideno, da se bo preselila na ministrstvo za gospodarstvo, kjer bo prevzela delo komisarke za Expo 2025, ki bo potekal v Osaki. Njena glavna naloga bo priprava in koordinacija sodelovanja Slovenije na tej prestižni svetovni razstavi.

Odhod Saše Leban iz kabineta premiera Goloba sledi nedavnemu trendu kadrovskih sprememb znotraj vladne ekipe. S tem se potrjuje napoved, da premier Golob namerava v prihodnjih tednih nadaljevati z zamenjavami v svojem kabinetu, s ciljem izboljšanja učinkovitosti in zadovoljstva z delom svoje ekipe.

[Vir: N1]; Portal24; Foto: Vlada RS