V šempetrski bolnišnici je odpoved dalo kar pet kirurgov

Zdravnik [Foto: Pexels]

V šempetrski bolnišnici je odpoved dalo kar pet kirurgov

Pet kirurgov iz Splošne bolnišnice Franca Derganca Nova Gorica je dalo odpoved, kar je sprožilo številna vprašanja o prihodnosti zdravstvene oskrbe v regiji. Njihovo odločitev naj bi spodbudila napoved premierja Roberta Goloba o strožji razmejitvi javnega in zasebnega zdravstva.

Po poročanju Televizije Slovenija gre za dva abdominalna kirurga in tri travmatologe, ki so del skupine 24 kirurgov. Kirurgi naj bi bolnišnico zapustili v dveh mesecih, pri čemer naj bi že zdaj sodelovali v zasebnih ordinacijah. Neuradno odpovedi ne predstavljajo protesta proti trenutnemu vodstvu šempetrske bolnišnice, temveč naj bi šlo za nekakšen upor proti stanju med štirimesečno zdravniško stavko in za odgovor na napovedi premierja Goloba.

Direktor bolnišnice Dimitrij Klančič je po prejetih odpovedih za Radio Slovenija povedal: “Dobil sem samo papir, pogovori bodo stekli v prihodnjih dneh. To pomeni velik pretres za bolnišnico. Poskušal bom seveda narediti vse, da bomo sodelovanje ohranili. Bomo videli, ker za zdaj še ne poznam razlogov.”

Klančič je zagotovil, da ne bo prišlo do zloma oskrbe pacientov in da bo zanje poskrbljeno. “Ministrstvo za zdravje in sosednje bolnišnice so o tem že obveščene, neformalno že potekajo pogovori za reševanje te zagate,” je za TV Slovenija dejal Klančič, ki ne ve, kam kirurgi odhajajo.

[Vir: MMC RTV SLO]; Portal24; Foto: