V slasten biskvit združene polenta, limona in mandlji!
Ljubitelji peciva se lahko veselijo novega recepta za preprosto, a okusno pecivo, ki združuje svežino limone in bogastvo rikote. Ta kombinacija kislosti in sladkobe naredi torto neustavljivo. Poleg tega polenta poskrbi za zanimivo teksturo, medtem ko mleti mandlji dodajo okusu dodatno globino in bogastvo.
Sestavine:
- 150 g masla, zmehčanega,
- 120 g medu,
- 4 rumenjaki,
- 4 beljaki,
- nastrgana lupinica 2 limon,
- 25 ml limoninega soka,
- 250 g sira ricotta,
- 100 g polente,
- 130 g mletih mandljev,
- 1 čajna žlička pecilnega praška,
- 1 ščepec soli,
- mandljevi lističi, za okras,
- sladkor v prahu, za posipanje.
Priprava:
- Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač namažemo z maslom in dno obložimo s papirjem za peko.
- Maslo in med zmešajte tako, da dobite penasto zmes. Dodamo rumenjake in mešamo dokler ne dobimo homogene zmesi.
- Zmesi dodamo limonino lupinico, sok, rikoto, mandlje, polento in pecilni prašek, nato pa vse dobro premešamo.
- Posebej zmešamo beljake z malo soli v trd sneg in jih nežno vmešamo v zmes.
- Zmes vlijemo v model, potresemo z mandljevimi lističi in pečemo približno 45 minut oziroma dokler zobotrebec, zapičen v sredino, ne izstopi čist.
- Torto ohladimo v modelu, potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.
Ne glede na to, ali iščete novo poslastico za posebno priložnost ali pa želite razvajati svoje brbončice, je ta torta z rikoto in limono idealna izbira! Dober tek!
Ne spreglejte