V Stožicah za žrtve poplav zbrali 3.512.031,34 evrov

V Stožicah za žrtve poplav zbrali 3.512.031,34 evrov

V ljubljanskih Stožicah je potekala dobrodelna nogometna tekma, ki je bila organizirana za zbiranje sredstev za žrtve katastrofalnih poplav, ki so prizadele Slovenijo 4. in 5. avgusta. Tekmo, na kateri rezultat ni bil v ospredju, je organiziral predsednik Evropske nogometne zveze (UEFA) Aleksander Čeferin. Skupno so zbrali neverjetnih 3.512.031,34 evrov.

Pobuda za tekmo

16 tisoč vstopnic za dogodek je bilo razprodanih v samo dnevu in pol, po ceni 20 evrov za običajne vstopnice in 100 ali 500 evrov za VIP vstopnice. Ljudje so lahko prispevali tudi z SMS sporočilom POMAGAM5 na 1919, kar je možno še vedno.

Zvezdniška Udeležba

Na tekmi so sodelovali številni nogometni zvezdniki, vključno z nedavno upokojenim švedskim zvezdnikom Zlatanom Ibrahimovićem. Slednji je gol dal v drugem polčasu po dosojeni najstrožji kazni. Prvi gol na tekmi je v prvem polčasu zabil ukrajinski zvezdnik Andrej Ševčenko, prav tako z bele pike. Kljub temu, da rezultat ni bil najpomembnejši, so se zaradi izenačenega izida na koncu odločili za izvajanje enajstmetrovk, kjer je na koncu zmagala modra ekipa.

Skupna prizadevanja

S to tekmo so organizatorji in udeleženci pokazali, da je moč skupnosti in solidarnosti ključna v časih, ko je pomoč najbolj potrebna. Vsi zbrani prispevki bodo namenjeni za pomoč žrtvam avgustovskih poplav, ki so prizadele številne slovenske kraje.

vir Foto: NZS X Portal24