V streljanju v Philadelphiji in Chattanoogi šest mrtvih. V dveh množičnih streljanjih v Philadelphiji in Chattanoogi v Tennesseeju je umrlo najmanj šest ljudi, še 25 jih je bilo ranjenih, je danes sporočila tamkajšnja policija.

V soboto okoli polnoči je na ulici South Street v Filadelfiji, prišlo do navzkrižnega ognja. Ubita sta bila dva moška in ženska.

V ločenem incidentu v Chattanoogi so prav tako umrle tri osebe, 14 jih je utrpelo strelne rane. Dve osebi sta umrli zaradi strelnih ran, ena oseba pa je umrla zaradi poškodb med begom s kraja streljanja, ko jo je povozil avto. Zaradi trka z avtomobilom so bile ranjene še tri osebe. Več poškodovanih je v kritičnem stanju.

V Filadelfiji so policisti opazili več strelcev, ki so streljali v množico. Policija je sporočila, da ni znano, kdo in kje so. Na kraju so našli dve pištoli, eno s podaljšanim nabojnikom. Aretiran ni bil še nihče.

Tudi v Chattanoogi je bilo več strelcev. Celeste Murphy, vodja policije v Chattanoogi, je dejala, da policija verjame, da je šlo za osamljen incident. Pristojni pa menijo, da javna varnost ni ogrožena. Podrobnosti o tem strelskem incidentu še niso na voljo.

Vir: Reuters

Foto: Reuters

By A.K.

Komentar: