Valižanska princesa Kate razkrila svoj boj z rakom

Princesa Kate [Foto: Zajem zaslona]

Valižanska princesa Kate razkrila svoj boj z rakom

V zadnjih tednih je bilo veliko špekulacij in ugibanj glede zdravstvenega stanja Kate, valižanske princese, ki je v petek tišino prekinila z razkritjem, da je bila diagnosticirana z rakom in da se zdravi s kemoterapijo. Kate, stara 42 let in soproga princa Williama, bodočega britanskega kralja, je bila skoraj dva tedna hospitalizirana v zasebni londonski kliniki po težji abdominalni operaciji januarja. Sprva se je mislilo, da njeno stanje ni bilo povezano z rakom in da je bila operacija uspešna. Žal so nadaljnji testi po operaciji razkrili prisotnost raka.

V redkem video sporočilu je Kate povedala, da je na, po nasvetu svoje zdravniške ekipe, “preventivni kemoterapiji”. Princesa ni navedla kakšno vrsto raka ima ali v kateri fazi je bil odkrit. Kensingtonska palača, kraljevo gospodinjstvo para, ni razkrila podrobnosti o potrebi po operaciji.

Kate je v izjavi, ki jo je objavila palača, poudarila, da je v zgodnji fazi zdravljenja. Javnosti se je zahvalila za podporo, obenem pa je prosila za “čas, prostor in zasebnost” med zdravljenjem. Dejala je, da je bila ob diagnozi šokirana. Povedala je, da sta z Williamom storila vse, da bi to obdobje preživela zasebno in v najboljšem interesu svoje mlade družine. Kate je poudarila pomembnost, da so svojim trem otrokom, Georgeu, Charlotte in Louisu, situacijo razložili na primeren način in jim zagotovili, da bo v redu.

Ne izgubite vere in upanja

Ob tem je Kate delila sporočilo solidarnosti za vse, ki jih je rak prizadel, s pozivom, naj ne izgubijo vere ali upanja in zavedanjem, da niso sami. V času njene operacije je princ William preložil številne obveznosti, da bi se uskladil z nego žene in skrbjo za otroke.

Tudi kralj Charles III je bil prejšnji mesec zdravljen zaradi raka, čeprav Buckinghamska palača ni navedla vrste raka ali stopnje odkritja. Kateina operacija in umik iz javnosti sta na družbenih omrežjih sprožila različne komentarje in teorije zarote. Kate je zato ponovno pozvala k spoštovanju zasebnosti.

@dailymail

Kate Middleton has revealed that she’s been diagnosed with cancer. The Princess of Wales broke the news in an emotional video, in which she revealed she is undergoing a course of preventative chemotherapy. 🎥 BBC Studios #katemiddleton #royals #royalfamily #princessofwales

♬ original sound – Daily Mail

Hvaležna za podporo in prijaznost

V svojem sporočilu je izrazila hvaležnost za podporo in prijaznost, ki sta jo izkazala William in širša javnost, ter poudarila pomen fokusa na celostno zdravljenje. Kate je izrazila globoko povezanost s svojim delom in veselje, ki ga črpa iz njega, ter izrazila željo po vrnitvi, ko bo to mogoče. Kate je hkrati poudarila potrebo po popolnem okrevanju.

Podporo Kate in njeni družini so izrazili številni, vključno z Belo hišo, britanskim premierjem Rishi Sunakom in drugimi člani kraljeve družine. Princ Harry in Meghan, sta Kate zaželela zdravje in mirno zdravljenje. Ta dogodek je ponovno odprl razpravo o tem, kako kraljeva družina v sodobnem času usklajuje svojo zasebnost s preglednostjo in odgovornostjo do javnosti.

To obdobje je za Kate in njeno družino izjemno težko, hkrati pa ponuja priložnost za razmislek o pomenu zasebnosti, podpore in sočutja v javnem življenju. Kateina izkušnja in odziv nanjo morda predstavljata prelomni trenutek v odnosu javnosti do kraljeve družine, ki išče ravnotežje med zasebnostjo in javno odgovornostjo v sodobnem svetu. Katein pogum in odločnost, da se sooči z boleznijo ter njeno sporočilo upanja in solidarnosti z drugimi prizadetimi, poudarja ne le njeno moč kot posameznika, ampak tudi pomembnost skupnega soočanja s težavami, ki jih prinaša življenje.

[Vir: NBC News]; Foto: Zajem zaslona; Portal24