V Sloveniji so včeraj ob 940 PCR-testih in 8380 hitrih antigenskih testih potrdili 2764 okužb z novim koronavirusom. Največ po 4. aprilu.

Na navadnih oddelkih je bilo včeraj, po podatkih Ministrstva za zdravje, zaradi covid-19 hospitaliziranih 84 bolnikov. Na intenzivnih oddelkih je bilo devet bolnikov. En bolnik s potrjeno koronavirusno okužbo je žal umrl.

Po podatkih NIJZ-ja sedemdnevno povprečje potrjenih primerov trenutno znaša 1556, to je 63 več kot dan prej. Število potrjenih primerov v zadnjih 14 dneh na 100.000 prebivalcev je trenutno 957, to je 47 več kot dan prej. V Sloveniji je po podatkih NIJZ-ja trenutno 20.267 aktivnih primerov okužb tj. 998 več kot dan prej.

Zaradi okužb s koronavirusom v številnih bolnišnicah uvajajo omejitve obiskov

V številnih bolnišnicah zaradi porasta okužb s koronavirusom omejujejo obiske. V nekaterih so obiske razen za izjeme prepovedali, drugje so jih v določenem časovnem intervalu omejili na eno zdravo osebo. Omogočajo jih tudi po predhodnem dogovoru.

V večini bolnišnic je ob obisku zopet obvezna uporaba zaščitnih mask.

Zaradi trenutnega poteka epidemije covida-19, obiski v KC Maribor od ponedeljka do nadaljnjega niso dovoljeni. Izjemoma jih lahko dovolijo po predhodnem dogovoru s predstojnikom oddelka.

Tudi v Splošni bolnišnici Celje obiski bolnikov zaradi vedno slabše epidemiološke situacije in ob naraščanju števila okuženih s koronavirusom, od danes do preklica ukrepa niso dovoljeni. Pojasnili so, da omejitev ne velja za kritično bolne, umirajoče bolnike. Prav tako omejitev ne velja za hospitalizirane otroke in očete novorojenčkov.

By A.K.

Komentar: