V Sloveniji so včeraj ob 940 PCR-testih in 8380 hitrih antigenskih testih potrdili 2764 okužb z novim koronavirusom. Največ po 4. aprilu.

Na navadnih oddelkih je bilo včeraj, po podatkih Ministrstva za zdravje, zaradi covid-19 hospitaliziranih 84 bolnikov. Na intenzivnih oddelkih je bilo devet bolnikov. En bolnik s potrjeno koronavirusno okužbo je žal umrl.

Po podatkih NIJZ-ja sedemdnevno povprečje potrjenih primerov trenutno znaša 1556, to je 63 več kot dan prej. Število potrjenih primerov v zadnjih 14 dneh na 100.000 prebivalcev je trenutno 957, to je 47 več kot dan prej. V Sloveniji je po podatkih NIJZ-ja trenutno 20.267 aktivnih primerov okužb tj. 998 več kot dan prej.

Zaradi okužb s koronavirusom v številnih bolnišnicah uvajajo omejitve obiskov

V številnih bolnišnicah zaradi porasta okužb s koronavirusom omejujejo obiske. V nekaterih so obiske razen za izjeme prepovedali, drugje so jih v določenem časovnem intervalu omejili na eno zdravo osebo. Omogočajo jih tudi po predhodnem dogovoru.

V večini bolnišnic je ob obisku zopet obvezna uporaba zaščitnih mask.

Zaradi trenutnega poteka epidemije covida-19, obiski v KC Maribor od ponedeljka do nadaljnjega niso dovoljeni. Izjemoma jih lahko dovolijo po predhodnem dogovoru s predstojnikom oddelka.

Tudi v Splošni bolnišnici Celje obiski bolnikov zaradi vedno slabše epidemiološke situacije in ob naraščanju števila okuženih s koronavirusom, od danes do preklica ukrepa niso dovoljeni. Pojasnili so, da omejitev ne velja za kritično bolne, umirajoče bolnike. Prav tako omejitev ne velja za hospitalizirane otroke in očete novorojenčkov.