Včeraj so v Sloveniji ob 660 PCR-testih in 5034 hitrih antigenskih testih potrdili 1627 okužb z novim koronavirusom.

Včeraj je bilo po podatkih ministrstva za zdravje  zaradi covida-19 na navadnih oddelkih hospitaliziranih 46 bolnikov, na intenzivni negi pa osem. Umrl ni noben bolnik s potrjeno koronavirusno okužbo.

Včeraj je bilo skupno hospitaliziranih 119 bolnikov s potrjeno okužbo, torej zaradi in s covidom-19. 12 bolnikov več kot v torek. Na intenzivnih oddelkih je s potrjeno okužbo skupno 10 bolnikov, enako kot dan prej.

Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov trenutno znaša 1084, kar je 90 več kot dan prej. Podatki NIJZ pa kažejo, da je število potrjenih primerov v zadnjih 14 dneh na 100.000 prebivalcev trenutno 606, kar je 42 več kot dan prej.

Minister Loredan pravi, da izrednih ni, stanje je pod nadzorom

Na včerajšnji novinarski konferenci je minister za zdravje Danijel Bešič Loredan znova poudaril, da bo epidemijo obvladovala stroka. Pristojni se zavedajo vloge in delitve nalog med NIJZ-jem in ministrstvom za zdravje, je dodal minister. V torek je bila imenovana nacionalna skupina za koordinacijo sprejemov in posteljnih kapacitet, ki jo vodi Matjaž Jereb… več tukaj.

Foto: UN org