Vedno popolna tekstura: slasten ocvrt riž iz pečice
Slasten ocvrt riž iz pečice. S to preprosto metodo priprave ocvrtega riža boste to jed vsakič pripravili brezhibno in s popolno teksturo. Za pripravo jedi boste potrebovali okoli eno uro. Iz navedenih količin sestavin boste dobili pet porcij.
Sestavine, ki jih boste potrebovali:
- 400 g dolgozrnatega riža
- 2 žlici olja
- 1 žlica sezamovega olja
- 3 stroki česna
- 50 g majhne čebule, sesekljane
- 50 g sesekljane paprike
- 50 g sesekljanega korenja
- 50 g graha
- 150 g kuhane šunke (ali mesa po izbiri)
- 700 g piščančje juhe ali kuhane juhe
- 3 žlice sojine omake
- 2 žlički pekoče omake (po želji)
Postopek priprave:
Pečico segrejte na 200 stopinj.
Riž položite v velik pekač, pokapajte z oljem in sezamovim oljem ter dobro premešajte.
Dodajte česen, mlado čebulo, papriko, korenček, grah in šunko ter sol in dobro premešajte.
V loncu na močnem ognju zmešajte piščančjo juho, sojino omako in vročo omako (če jo uporabljate). Premešajte in pustite, da zavre.
Juho dodajte k rižu in na kratko premešajte. Po vrhu tesno pokrijte z dvojno plastjo aluminijaste folije.
Pecite v ogreti pečici 32 minut. Vzemite uz pečice in pustite stati 10 minut. Odstranite folijo in riž z vilicami le malo premešajte.
Poskusite in prilagodite začimbe.
Povečajte temperaturo pečice na 245 stopinj in nepokriti riž vrnite v pečico, dokler ne postane zlato rjave barve, približno 10 minut.
Postrezite vroče z ocvrtim ali poširanim jajcem na vrhu.
Dober tek!
Foto: Pexels
Ne spreglejte…
Hitro in preprosto a tako zelo dobro, rižota po milansko
Rižota po milansko je hitra in slastna jed, ki jo tradicionalno pripravljajo v Italiji. A je zaradi svojih odlik zaslovela po vsem svetu. Za pripravo italijanske klasike boste potrebovali okoli pol ure. Iz navedenih količin sestavin boste dobili dva obroka… več tukaj.