Vedno popolna tekstura: slasten ocvrt riž iz pečice

ByAna Koren

16. decembra, 2022

Vedno popolna tekstura: slasten ocvrt riž iz pečice

Slasten ocvrt riž iz pečice. S to preprosto metodo priprave ocvrtega riža boste to jed vsakič pripravili brezhibno in s popolno teksturo. Za pripravo jedi boste potrebovali okoli eno uro. Iz navedenih količin sestavin boste dobili pet porcij.

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

  • 400 g dolgozrnatega riža
  • 2 žlici olja
  • 1 žlica sezamovega olja
  • 3 stroki česna
  • 50 g majhne čebule, sesekljane
  • 50 g sesekljane paprike
  • 50 g sesekljanega korenja
  • 50 g graha
  • 150 g kuhane šunke (ali mesa po izbiri)
  • 700 g piščančje juhe ali kuhane juhe
  • 3 žlice sojine omake
  • 2 žlički pekoče omake (po želji)

Postopek priprave:

Pečico segrejte na 200 stopinj.

Riž položite v velik pekač, pokapajte z oljem in sezamovim oljem ter dobro premešajte.

Dodajte česen, mlado čebulo, papriko, korenček, grah in šunko ter sol in dobro premešajte.

V loncu na močnem ognju zmešajte piščančjo juho, sojino omako in vročo omako (če jo uporabljate). Premešajte in pustite, da zavre.

Juho dodajte k rižu in na kratko premešajte. Po vrhu tesno pokrijte z dvojno plastjo aluminijaste folije.

Pecite v ogreti pečici 32 minut. Vzemite uz pečice in pustite stati 10 minut. Odstranite folijo in riž z vilicami le malo premešajte.

Poskusite in prilagodite začimbe.

Povečajte temperaturo pečice na 245 stopinj in nepokriti riž vrnite v pečico, dokler ne postane zlato rjave barve, približno 10 minut.

Postrezite vroče z ocvrtim ali poširanim jajcem na vrhu.

Dober tek!

Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Hitro in preprosto a tako zelo dobro, rižota po milansko

Rižota po milansko je hitra in slastna jed, ki jo tradicionalno pripravljajo v Italiji. A je zaradi svojih odlik zaslovela po vsem svetu. Za pripravo italijanske klasike boste potrebovali okoli pol ure. Iz navedenih količin sestavin boste dobili dva obroka… več tukaj.