Veganske kroglice s polnozrnatimi špageti iz enega lonca!
Veganske kroglice in bogata paradižnikova omaka s polnozrnatimi špageti je zelo okusna jed, ki vedno tekne.
Vsaka porcija vsebuje 533 kcal, 24 g beljakovin, 80 g ogljikovih hidratov (od tega 15 g sladkorjev), 9 g maščob (od tega 2 g nasičenih maščob), 19 g vlaknin in 0,9 g soli.
Za pripravo jedi boste potrebovali okoli dve uri. Iz navedenih količin boste dobili štiri obroke.
Sestavine, ki jih boste potrebovali:
Za mesne kroglice
- 250g cvetače, kuhane in ohlajene (pribl. pol glavice)
- 200 g zamrznjene sesekljane špinače, odmrznjene in ožete do suhega
- 400 g fižola iz pločevinke, odcejenega
- 2 stroka česna, strta ali naribana
- 2 žlički sojine omake
- 1 čajna žlička posušene mešanice zelišč
- 150 g ovsenih kosmičev
Za omako
- 2 x 400 g narezanih paradižnikov
- 200g pečene rdeče paprike iz kozarca, odcejene
- 30 g paradižnikove mezge
- 2 stroka česna, strta ali naribana
- olivno olje
- 250g polnozrnatih špagetov
Postopek priprave:
Cvetačo skuhajte do mehkega. Temeljito odcedite in ohladite. Kuhano cvetačo z strgalnikom za sir nastrgajte v skledo, dodajte špinačo, fižol, česen, sojino omako in mešanico zelišč. Mešanico zmešajte s stiskalnikom za krompir, da nastane groba pasta.
Kosmiče paličnim mešalnikom zmešajte v fin prah, nato dodajte v skledo in premešajte, da se poveže. Zmes oblikujte v kroglice, jih položite na pladenj ali krožnik. Naj počivajo vsaj 30 minut, dokler se ne strdi.
Pečico segrejte na 180C, ventilatorsko na 160C.
Za pripravo omake dajte konzervirane paradižnike v vrč s papriko, paradižnikovo mezgo, česnom in 350 ml vode. S paličnim mešalnikom zmešajte v gladko omako.
V kozici segrejte nekaj olja. Zelenjavne kroglice v serijah ocvrite do zlato rjave barve in jih po peki preložite na krožnik.
V ponev vlijte polovico omake, po njej razporedite testenine (ne skuhane). Kroglice razporedite po testeninah, nato jih prelijte s preostalo omako. Zavrite, nato pokrito pokrovko za 25 minut postavite v pečico.
Pred serviranjem vse narahlo premešajte.
Dober tek!